میان نظام پایان نامه نویسی و نیازهای کشور فاصله وجود دارد
حجت الاسلام ثقفی، استاد دانشکده الهیات دانشگاه آزاد تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اینکه اهمیت پژوهش از تعریف آن فهمیده میشود، بیان داشت: پژوهش جستجویی هدفمند و روشمند برای دریافت پاسخهای دور از دسترس سوال های مهم است.
وی بیان داشت: امروز باید توجه کنیم که چه سوالاتی داریم و تا چه اندازه جواب های ما کارآمد و در دسترس است.
وی پاسخ گویی به سوالات را دارای دایره ای وسیع دانست و گفت: باید برای پاسخ ها به تناسب مقام جستجو انجام دهیم.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در زمینه تحقیقات بنیادین نیاز داریم تا حوزویان پژوهشهای نو به نو انجام دهند و با تولید ثروت های علمی، سطح آموزشی را ارتقا بخشند.
وی بیان داشت: انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و راهبردی در شاخه های گوناگون علوم دینی و دانش افزایی و تولید علم نیازمند همت جدی است.
این محقق علوم اسلامی گفت: امروز شاخه ای از علم به نام تحقیق و توسعه در صنایع مطرح است که حوزه های علمیه می توانند در آن ورود پیدا کنند.
وی بیان داشت: پایان نامه های سطح چهار حوزه باید محل نظریه پردازی و ارائه راه حل برای مسائل مهم جامعه باشد.
وی بیان داشت: امروز شاهد خلاء میان نظام پایان نامه نویسی و نیازهای کشور هستیم که این مساله نیاز به مدیریت کلان پژوهش را تاکید می کند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه بین جامعه علمی و شبکه های اجتماعی اعم از سازمانها، نهادها و ... فاصله است، گفت: امروز بخش صنعت به این تفکر رسیده است که با سرمایه گذاری در بخش پژوهش، دادهها و فرایندهای دانشگاهی را پیش خرید کند.
وی ادامه داد: در حوزه های علمیه نیز باید شاهد حرکت های ارتباطی بین مراکز اجرایی با بدنه حوزه باشیم تا نیازهای مراکز تعریف شده و بازخوردهای علمی در حوزه انجام شود و نتیجه آن به سطح جامعه کشیده شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اذعان داشت: باید با طراحی و تدوین برنامه های آموزشی منظم و هدفمند، طلاب در سطوح پایین با پژوهش و روشهای آن آشنا شوند تا شاهد دستاوردهای روشن در سطوح بالای حوزه باشیم. /909/ت302/ع