رهبر شیعیان بحرین:
ملت با شعار هیهات منا الذله به تحقق مطالبات خود می اندیشد
خبرگزاری رسا ـ خطیب جمعه شهر دراز بحرین تاکید کرد که مردم با شعار هیهات منا الذله به تحقق مطالبات خود می اندیشد.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین در خطبه های نماز جمعه این هفته که در مسجد امام صادق (ع) برگزار شد با اشاره به اینکه ظالمان هیچ نیازی به قانون ندارند گفت: جامعه بدون قانون هیچ ارزشی ندارد، قانونی که اجرا نشود ارزشی ندارد، قانونی که نسبت به برخی ها اجرا می شود و دیگران را شامل نمی شود شرعی نیست، قانونی که حق و عدالت را رعایت نکند بی ارزش است. قانون برای اجرای عدالت و برپایی حق استوار است و کسانی که درصدد ظلم هستند نیازی به قانون و منطق ندارند.
وی افزود: ظالمانی که از قانون دم می زنند می خواهد از آن برای اجرای خواسته های خود استفاده کند و امیال نفسانی خود را برآورده سازد. قوانینی که به تولد فرد ظالم منجر می شود از آلت های ظلم است.
آیت الله عیسی قاسم قوانین الهی را عاری از ظلم و جهالت خواند و تصریح کرد: ظلم آشکار آن است که قانون علیه مظلومان و در جهت برآورده شدن خواسته های ظالمان مورد استفاده قرار گیرد، حقیقت آن است که قوانینی که توسط انسان ها در نظر گرفته می شوند بر اساس میل و رغبت قانونگذاران تصویب می شود و قوانینی که از سوی پروردگار نازل شده اند تنها قوانینی است که از جهالت و ظلم عاری است.
رهبر شیعیان بحرین بر لزوم در نظر گرفتن شرایط دموکراسی در قانون اساسی تاکید کرد و اظهار داشت: مردم اگر می خواهند به قوانین الهی پشت کنند یا مجبور به این کار بودند باید به قوانینی که دموکراسی را تامین می کنند روی آورند.
وی حکومت های ظالم را دشمن دین و انسانیت عنوان کرد و ادامه داد: حکومت های ظالمی که با حق و عدالت مخالف هستند دشمن دین، وجدان و کرامت های انسانی بوده و تنها چیزی که در نظر می گیرند مصالح خود است و به شدت در پی باقی ماندن در قدرت هستند. این بزرگ ترین مصیبتی است که ملت ها با آن سروپنجه نرم می کنند.
شیخ عیسی قاسم بیان داشت: هرگاه که پافشاری بر قانون ظالم بیشتر و اجرای آن عملی تر شود دردهای بی گناهان افزایش پیدا می کند و زندگی آنان به مراتب تلخ تر می شود. قانون ظالمی که مردم را به پایبندی فرامی خواند سرسپردگی و تسیلم در برابر ظلم را خواستار است.
خطیب جمعه شهر دراز مقدمات تصویب قانون را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: نمی توان هر آنچه که به نام قانون ارائه کرد مورد احترام قرار داد و باید توجه داشت که آیا مقدمات این قانون از حق و عدالت نشات می گیرد یا ظالمانه است. برخی از قوانین تنها نام قانون را یدک می کشند و ظلم و آشوب را به همراه دارند.
وی خاطر نشان ساخت: آنچه با قلم بر روی کاغذ آورده می شود را نباید قانون نامید و باید در برابر این موارد که کاملا باطل است ایستاد و نمی توان نسبت به آن سکوت اختیار کرد.
عیسی قاسم با اشاره به قیام ملت های عربی افزود: ملت های عربی برای تصحیح رابطه خود با حکام بپا خواستند تا از دیکتاتوری و استبداد نجات یابند. برخی از این نظام ها تحت تاثیر فشارها قرار گرفته و سرنگون شدند و حکومت های دیگری که با اعتراض و قیام ملت مواجه شده اند نسبت به خواسته های مردم نرمش داشته و به برآورده کردن مطالبات می پردازند.
این عالم شیعه تصریح کرد: دولت هایی که تاکنون با اعتراضات گسترده مردم مواجه نشده اند نسبت به اصلاح قانون اساسی خود اقدام کرده اند تا از انفجار جامعه جلوگیری کنند. گرچه برخی از این اصلاحات ظاهری بوده و با جدیت فراوان انجام نمی گیرد.
رهبر شعییان بحرین از بی توجهی مقامات آل خلیفه نسبت به خواسته های مردم انتقاد کرد و اظهار داشت: بحرین سال هاست که به اصلاحات سیاسی نیازمند بوده و جنبش های مختلفی تا قیام 14 فوریه انجام گرفته است. مردم نیز فداکاری های فراوانی را در این راه تقدیم کرده اند ، ولی مسوولان نسبت به همه این تلاش ها و فداکاری ها بی تفاوت هستند.
وی ادامه داد: اوضاع در بحرین به گونه ای است که گمان می رود بحرین جزئی از جامعه و جنبش عربی نیست و تنها کشوری است که حق اصلاحات سیاسی را ندارد.
آیت الله عیسی قاسم ادامه وضعیت کنونی را غیرممکن خواند و اظهار داشت: ادامه این وضعیت برای بحرین غیرممکن بوده و مطالبه اصلاحات در حال گسترش است و به تاخیر انداختن اصلاحات نمی تواند از سقف خواسته های مردمی بکاهد. تجربه در کشورهای عربی نشان داد هرچه فداکاری های مردم بیشتر شود سقف خواسته ها نیز افزایش می یابد.
خطیب جمعه شهر دراز در پایان خطبه های خود از مواضع جهانیان نسبت به قیام ملت بحرین به شدت اعتراض کرد و گفت: ملت بحرین از دید دولت، کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتحادیه عرب و جامعه جهانی با سایر حکومت های عربی متفاوت است، اما شهروندان بحرینی به این دیدگاه ها اعتقادی ندارند و با شعار هیهات منا الذله به تحقیق مطالب خود می اندیشند./980/ب913/گ
ارسال نظرات