۱۱ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۵
کد خبر: ۱۵۱۷۷۴
مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان:

نقد کتاب در عرصه نظریه پردازی از نیازهای پژوهشی حوزه‌ علمیه است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان نظریه پردازی را از نیازهای پژوهشی حوزه های علمیه برشمرد و گفت: اگر افراد قبل از آموزش به سمت پژوهش گرایش پیدا کنند هرگز نمی توانند دیدگاهی جامع و کامل در زمینه ای خاص ارائه دهند.
پژوهش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام حسین انصاری، مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان، امروز در مراسم افتتاحیه شورای علمی پژوهشی حوزه های علمیه خواهران استان به نقش پژوهش در توسعه و پیشرفت هر جامعه ای اشاره کرد و گفت: در جامعه دینی پژوهش باید رکن اصلی فعالیت های آموزشی قرار گیرد.

 

وی با بیان این که متأسفانه مقوله پژوهش در بخش هایی از کشورمان همچنان غریب است، افزود: باید از همه ظرفیت های کشور به منظور فراهم کردن زیرساخت های پژوهشی بهره گرفته شود تا شاهد بلوغ در این عرصه مهم باشیم.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان با بیان این که در حال حاضر کشورهای پیشرفته حدود سه درصد سرانه تولید ناخالص ملی کشورشان را به توسعه امر پژوهش اختصاص می دهند، خاطرنشان کرد: متأسفانه این رقم در کشورمان تنها دوازده صدم درصد است.

 

حجت الاسلام انصاری پژوهش را سنگ بنای توسعه و پیشرفت هر کشوری دانست و با بیان این که آموزش بدون پژوهش به حتم حرکتی به رو رشد نخواهد داشت، ادامه داد: روح پژوهش محوری باید در همه بخش های کشور به ویژه حوزه دین حاکم باشد.

 

وی به تاریخ پژوهش در حوزه اشاره کرد و با بیان این که علما و بزرگان دینی حوزه همواره بر مقوله تحقیق و پژوهش تأکید ویژه داشتند، خاطرنشان کرد: کتاب ها و آثار ارزشمند علمای دینی برگرفته از عمری تحقیق و پژوهش آن شخصیت های بزرگ دینی است

 

حجت الاسلام انصاری با اشاره به این که امروز شاهد کثرت آثار علما و فقهای دینی در حوزه دین هستیم، ادامه داد: این آثار بسیار بی نظیرو ارزشمند نشانگر میزان کوشش آنها در زمینه پژوهش است.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان در ادامه بر ضرورت فراگیری فن و مهارت تحقیق و پژوهش از سوی طلاب وروحانیان تأکید کرد و گفت: طلاب حوزه باید با روش های جدید و به روز تحقیق آشنا شوند.

 

وی همچنین نقد کتاب و نظریه پردازی را از نیازهای پژوهشی حوزه های علمیه برشمرد و افزود: یکی از آفت های مهم عرصه های پژوهشی این است که افراد قبل از آموزش به سمت پژوهش گرایش پیدا می کنند که چنین افرادی هرگز نمی توانند دیدگاهی جامع و کامل در زمینه ای خاص ارائه دهند.

 

حجت الاسلام انصاری توجه به مقوله پژوهش را از راه های رسیدن به تحول در حوزه دانست و ادامه داد: اگر به دنبال تحول در بخش های مختلف حوزه هستیم یکی از راه های آن تقویت فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی است.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان همچنین بر ضرورت ترسیم چشم انداز پژوهشی در حوزه های علمیه تأکید کرد و گفت: پژوهش در بخش های مختلف حوزه باید برنامه محور و با چشم انداز باشد که در غیر این صورت حرکتی بیهوده خواهد بود.

 

وی توجه به پژوهش های کاربردی در حوزه را ضروری دانست و ادامه داد: هدفمند سازی فعالیت های پژوهشی مسأله بسیار مهمی است که باید مورد توجه محققان حوزوی قرار گیرد./950/پ202/س

ارسال نظرات