غزه بزرگترین قفس دنیاست/ اسرائیل انتظار داشت در مقابل گلوله گلباران شود
به گزارش خبرگزاری رسا، گیدئون لوی روزنامه نگار اسرائیلی روزنامه هآرتص رژیم صهیونیستی در گفت و گو با شبکه بی.بی.سی فارسی از سیاست های جنگ طلبانه اسرائیل علیه مردم فلسطین به شدت انتقاد کرد.
گیدئون لوی در روزنامه هآرتص در یادداشتی انتقادی نوشته بود: اگر در این ساحل به اطرافتان نگاه کنید می توانم به شما اطمینان بدهم که هیچ کس به اشغال و وحشیگری هایی که در جنگ با غزه اتفاق افتاده و نیز آینده اینجا کاری ندارد. همه سرشان کاملا به زندگی خصوصی شان گرم است. این یعنی کور بودن و انکار حقایق. چون مشکلات حل نشده اند و در فاصله نیم ساعته ی اینجا دو سه میلیون فلسطینی تحت اشغال بیرحمانه زندگی می کنند و مادامی که این سواحل تا این اندازه آرام باشند و سواحل غزه پر از ویرانه ها و اجساد مرده ها باشد این وضعیت قابل دوام نیست این یعنی زندگی در انکار حقایق.
این روزنامه نگار اسرائیلی در پاسخ به سوال مجری بی.بی.سی درباره دلیل نگارش این متن گفت: من می خواهم مردم اسرائیل را تکان بدهم و از بی تفاوتی و بی احساسی باورنکردنی شان و فقدان هرگونه قضاوت اخلاقی خارج کنم. سعیم این است که با قدرت خیلی محدودی که دارم آنها را تکان بدهم.
نماینده سابق پارلمان اسرائیل با زیر سوال بردن قواعد دموکراسی در اسرائیل گفت: دموکراسی فقط به معنای حکومت اکثریت نیست. اکثریت هم ممکن است اشتباه کنند، مثلا جامعه اسرائیل به حقوق بین الملل اهمیت نمی دهد و فکر می کند حقوق بین الملل باید برای همه دنیا اعمال شود جز یک کشور آن هم اسرائیل. آیا این باعث می شود که اسرائیل کشور دموکراتیک تر و عادلانه تری بشود؟
این یهودی ساکن تل آویو ضمن دفاع از ایده خود درباره صلح اسرائیل با فلسطین بدون اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرائیل سرزمین فلسطین را غصب کرده است گفت: یک نکته در طول تاریخ بارها و بارها ثابت شده است، اینکه هیچ کشوری نمی تواند تا ابد و تنها با اتکا بر شمشیر پابرجا بماند. حتی یک نمونه هم وجود ندارد که یک امپراطور یا هر نوع کشور و حکومتی توانسته باشد تنها با اتکا بر شمشیر پابرجا بماند، اسرائیل هم نخواهد توانست. اسرائیل باید مدت ها پیش به صلح می رسید.
روزنامه نگار اسرائیلی ضمن انتقاد از مقایسه کشته شدگان معدود و انگشت شمار حملات راکتی فلسطینی ها در اسرائیل با کشته شدگان و آوارگان غزه گفت: با همه احترامی که برای خانواده های اسرائیلی مصیبت دیده قائلم، نمی توانم درد و رنج آنها را با درد و رنجی که در غزه حاکم است مقایسه کنم. درد و رنج غزه در مقیاس کاملا متفاوتی قرار دارد و تا مغز استخوانم رامی سوزاند چون فاجعه بزرگتری است.
نماینده سابق پارلمان اسرائیل افزود: آنها هم درست مثل ساکنان جنوب اسرائیل انسان هستند و هیچ پایانی هم برای این غم متصور نیست. من نمی توانم این رنج را نادیده بگیرم.
مجری بی.بی.سی در ادامه برنامه با نقل قولی از آموس آموز از چهره های چپ گرای اسرائیل درباره شکست سیاست زمین در برابر صلح مدعی شد که شارون با عقب نشینی از غزه بالاخره آنچه که فلسطینی ها در غزه می خواستند را به آنها داد، یعنی نیروهای اسرائیلی را بیرون کشید. اما نتیجه این عمل شارون این شد که ظرف یک سال و نیم تا دو سال حماس بر سر کار آمد، راکتها وارد غزه شد و نهایتا رویارویی نظامی از سر گرفته شد. این یعنی سیاست زمین در برابر صلح جواب نداده و به صلح منجر نشده است.
گیدئون لوی در پاسخ به طرح این موضوع ضمن رد دیدگاه آموس آموز و غیرمنصفانه خواندن آن گفت: اسرائیل پس از اینکه از غزه بیرون رفت، این تکه سرزمین را به نوعی قفس تبدیل کرد، بزرگترین قفس جهان. اسرائیل این کار را بدون هرگونه مذاکره و یا توافق با فلسطینی ها و صرفا به دلیل ملاحظات خودش انجام داد، چون برای نگهبان راحتتر بود که بیرون زندان بنشیند تا اینکه خودش هم داخل زندان باشد.
این روزنامه نگار اسرائیلی ادامه داد: این هیچ ربطی به صلح، پایان اشغال و توافقات ندارد، نتیجه اش را هم حالا می بینیم، انتظار داشتید مردمی که در یک قفس زندگی می کنند چه کار کنند؟ به طرف اسرائیل گل پرتاب کنند؟ تا ابد در این قفس بنشینند و فقط منتظر باشند که خدا کمکشان کند؟ چطور می شود چنین انتظاری داشت؟
وی همچنین درباره نوع عملکرد جامعه جهانی در قبال اسرائیل گفت: اسرائیل باید بخاطر اشغال هزینه بپردازد، باید مجازات شود، چون اشغال یک جنایت مستمر است و من هر هفته شاهدش هستم. مساله اساسی این است که یک کشور 46 سال است با توسل بیرحمانه به زور بر مردم دیگری حکمرانی می کند، یک نفر باید پاسخگوی این مساله باشد و با کمال تاسف باید بگویم که این تغییر از درون جامعه جهانی ایجاد نخواهد شد.
وی پیش از این طی یادداشتی جنجالی در روزنامه اسرائیلی هآرتص نوشت: هیچ جنگ دیگری مثل این یکی، هر روز و هر لحظه، حال من را به هم نزد. تصاویر هولناک غزه عذاب روحم شد. تقریبا اثری از این تصاویر در رسانه های اسرائیلی نمودار نشد، رسانه هایی که بزرگترین شریک داوطلب این جنگ بودند. فکر کردم که محال است کسی به خاطر این جرایم در غزه منزجر نشود، که عیبی ندارد کسی غمخواری خود را نثار ساکنان غزه کند، که کشته شدن 2200 نفر یک مسئله ی تکان دهنده است؛ فرقی ندارد فلسطینی باشند یا اسرائیلی.
وی ادامه داد: فکر کردم عیبی ندارد که شرمگین باشیم، که ضرورت داشت به خودمان یادآوری کنیم برخی افراد به خاطر این بی رحمی مسئولند، و این افراد نه فقط اعضای حماس، بلکه اول و پیش از هرکس اسراییلی ها هستند، رهبرانشان هستند، فرماندهانشان و حتی خلبان هایشان. اکثریت قاطع اسرائیلی ها فکر می کردند مقایسه بین جان آدم اسرائیلی و جان آدم فلسطینی گناه است.
گفتنی است جنایات اخیر صهیونیست ها علیه مردم غزه موجب به هم ریختگی زیادی در برخی از اهالی سرزمین های اشغالی شده که تناقضات رفتاری رژیم اشغالگر را مشاهده می کنند.
سال گذشته اداره آمار رژیم صهیونیستی از افزایش مهاجرت معکوس یهودیان از فلسطین اشغالی خبر داد. در همین حال رادیوی اسرائیل نیز در گزارشی از نگرانی روزافزون اسرائیلیها از افزایش مهاجرت معکوس یهودیان از فلسطین اشغالی خبر داد .این روزنامه در ادامه این مطلب نوشت: وزارت مهاجرت و جذب یهودیان از اجرای طرحی برای تشویق یهودیان خارج برای مهاجرت به فلسطین اشغالی از جمله ارائه کمکها و تسهیلات مالی بسیار بالا خبر داده است.1409/