۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶
کد خبر: ۳۲۳۴۷۹

اعلام انزجار از توهین وزیر میانماری به مسلمانان

خبرگزاری رسا ـ وزیر امور مذهبی و فرهنگی میانمار به دلیل اظهارات توهین‌آمیزش درباره مسلمانان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
ميانمار

 

به گزارش خبرگزاری رسا، ثورا اونگ کو وزیر امور مذهبی و فرهنگی میانمار اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرد اسلام در میانمار، دین «اقلیتی از شهروندان» درجه دوم است که به موجب قانون اتحادیه شهروندی در سال 1948 حق شهروندی را به دست آوردند.


 
انجمن مسلمانان میانمار روز دوشنبه در بیانیه‌ای با «غیر مسؤولانه» خواندن این اظهارات به آن اعتراض کرد.


 
در این بیانیه تأکید شده است که حقوق کامل مسلمانان در چندین قانون اساسی میانمار محفوظ بوده است.

 

این سازمان مستقر در لندن ادامه داد: «در سه قانون اساسی این کشور که در سال‌های 1947، 1974 و 2008 تدوین شده است، اسلام به عنوان یک دین با حق شهروندی کامل معرفی شده است».


 

این وزیر پیش‌تر در ماه جاری در پاسخ به سؤالی درباره نحوه جلوگیری از تبعیض مذهبی در این کشور گفته بود: «اسلام، دین اکثر شهروندان مهمان در این کشور است».


 
وی مسیحیان را شهروند تمام عیار دانست و تأکید کرد: آیین بودا، آیین مورد پسند در میانمار است.


 
اونگ کو مدعی شد: «نقش مهم‌تر آیین بودا باعث شده دیگر ادیان کم فروغ‌تر به نظر برسند و به همین دلیل شهروندان ممهمان که از اقلیت‌های قومی هستند ممکن است دیدگاه اشتباهی داشته باشند».


 
بنا بر گزارش‌ها، آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار از اینکه یک خبرنگار مسلمان در سال 2013 با او مصاحبه کرده بود، خشمگین شده بود.


 
سوچی پس از آنکه میشل حسین، خبرنگار بی‌بی‌سی، او را درباره کشتار مسلمانان در میانمار به چالش کشید، عصبانی شد.

 

سازمان ملل، اتحادیه اروپا و بسیاری کارشناسان بین‌المللی امیدوارند با روی کار آمدن دولت جدید در میانمار وضعیت مسلمانان روهینگیا بهبود یابد.


 
این در حالی است که سوچی به خاطر موضعش در قبال خشونت‌ها علیه اقلیت روهینگیا مورد انتقاد قرار گرفته است.


 
مسلمانان روهینگیا سال‌هاست که با شکنجه، غفلت و سرکوب مواجه هستند. بر اساس آمارهای غیر رسمی شمار بسیاری از آنها کشته و هزاران تن دیگر در اثر حملات افراط‌گرایان بودایی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند.


 
دولت میانمار حق شهروندی مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی‌شناسد و آنان را مهاجران غیرقانونی می‌داند که همین موضوع جسارت بودایی‌ها را در سرکوب مسلمانان بیشتر کرده است.


 
مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شدند./982/ب102/د

ارسال نظرات