معیشت، مهمترین عامل عدم هجرت طلاب از قم به استانها است
![حوزه علمیه](/Original/1395/05/05/IMG09465658.jpg)
حجت الاسلام محمد اسماعیلی نیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از طلاب و روحانیان با وجود کسب مدارج علمی حاضر نیستند از قم هجرت کنند و همچنان در قم مشغول تحصیل هستند گفت: عامل مهم عدم روی آوردن طلاب برای هجرت و تبلیغ دین در حوزه های مختلف تبلیغی و ترویجی را می توان در کنار دیگر عوامل، عامل معیشتی دانست.
استاد حوزه علمیه افزود: از نزدیک با روحانیون هجرت، مستقر، تبلیغی، مشغول به کار و حتی تدریس در حوزه و ... آشنا و مرتبط هستم و به وضوح قابل مشاهده و لمس است که این افراد از مشکلات معیشتی و نبود چتر حمایتی کافی برای آنان رنج می برند.
وی با بیان اینکه شرایط زندگی و توقعات مردم نسبت به سابق تغییر کرده است ابراز داشت: با توجه به این تغییر رویه در زندگی، خانواده های طلاب هم با نفر و هجرت به سمت دیار خود با خویشان خود ارتباط بیشتری پیدا کرده و در پی آن، بالاتر رفتن توقعات و خواسته های خانواده ایشان می شود امری که در قم بسیار کمتر است چراکه ارتباط ها محدود تر و درون صنفی است از این رو توقعات نیز در همان سطح است.
حجت الاسلام اسماعیلی نیا اضافه کرد: آنچه طلاب عنوان می کنند این است که ماندن در قم و زندگی کردن با شهریه و درآمد تبلیغی از ورود به فضای تبلیغ و کار و مخارج بیشتر و سختتر اما بدون افزایش آنچنانی پرداخت ها بهتر است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ضرورت حضور علماء در مناطق مختلف نیز برکسی پوشیده نیست تصریح کرد: عدم آشنایی مردم با اسلام ناب و احکام مستخرَج از فقه جعفری(ع)، فرصت طلبی دشمنان شیعه و تبلیغ سوء در فضاهایی که ما خالی از مبلغ نهاده ایم و گرایش مردم به مذاهب و اندیشه های انحرافی و... همه از تهدیدات عدم وجود علماء و دانشمندان حوزوی در مناطق مختلف کشور است که ضرورت تلاشهای بیشتر مسؤولان در تدوین و تهیه منابع مالی جهت بهتر شدن معیشت و روان تر شدن بروکراسی های اداری جهت حضور اساتید و علماء را نشان می دهد./833/303/ب3