حادثه عاشورا پيامد اتفاقات روز غدير و زير پا گذاشتن ولايت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، حجت الاسلام محمد حسين مشكوري، صبح امروز در مراسم زيارت عاشورا ‹‹روضه خورشيد›› کانون فرهنگي هنري ثقلين درمسجد اعظم کرسي کاشان، گفت: اگر واقعه عاشورا به تنهايي ديده شود، آثار و بركات و درسها و عبرتهاي آن فقط محدود به واقعه عاشورا خواهد بود.
وي افزود: براساس آيه شريفه قرآن ما بايد از اينگونه وقايع كه ضربات مهلكي را بر پيكره اسلام وارد كرده است عبرت بگيرم تا با ارتقاي بصيرت خود از تكرار اين وقايع جلوگيري كنيم تا بارديگر شاهد وارد شدن چنين ضربات مهلكي بر پيكره اسلام نباشيم.
حجت الاسلام مشكوري، ادامه داد: يكي از مهم ترين دلايل اصلي اين حادثه سخت كه در سال دهم هجري قمري در روز غدير رخ داد، بذري است كه در غدير كاشته شد و 50 سال بعد از واقعه غدير دركربلا و عاشورا برداشت شد.
به گفته وي، حادثه كربلا محصول نجواها و صحبتهاي درگوشي و كارشكني هايي بود كه در روز غدير بر سر بحث ولايت اتفاق افتاد.
مدير كانون خورشيد، يكي از وقايع غدير را تاجگذاري اميرمومنان از سوی پيامبراكرم(ص) دانست و يادآور شد: پيامبراكرم(ص) در اين روز عمامه خود را به دست خودش باز كرد و آن را به عنوان نشانه ولايت و بر سر اميرمومنان(ع) بست تا نشان دهد بعد از خودش ولايت به اميرمومنان(ع) رسيده است.
وي افزود: آنها با اين استدلال كه ما بزرگتر از اميرمومنان هستيم با ولايت حضرت علي(ع) مخالفت كردند، در حاليكه به لحاظ سابقه اسلام، اميرمومنان از همه با سابقه تر بود اما آنها سابقه اميرمومنان را لحاظ نميكردند.
مدير كانون خورشيد، مهم ترين دلايل وقوع حادثه كربلا و عاشورا را مخالفت و قرار گرفتن در مقابل ولايت دانست و افزود: روز غدير بذر مخالفت با ولايت اميرمومنان(ع) را كاشتند و 50 سال بعد در حادثه كربلا و عاشورا درو كردند.
حجت الاسلام مشكوري، گفت: بعد از تاجگذاري ولايت اميرمومنان(ع) و تثبيت ولايت، برخي كه در جمع نشسته بودند قسم خوردند نگذارند ولايت اميرمومنان(ع) به سرانجام برسد و از همان روز نخست باب مخالفت با ولايت اميرمومنان را بازكردند.
حجت الاسلام مشكوري با اشاره به اين كه كلمه كفر را با وجود اينكه اسلام داشتند بر زبان آوردند، افزود: كلمه كفر، كلمه اي است كه در مقابل بزرگ ترين ميراث نبوت يعني ولايت، اين ظرفيت و قابليت را دارد كه پنج دهه بعد سيد الشهدا را بين دو نهرآب با لب تشنه به شهادت برساند.
وي افزود: جامعه اي مانند جامعه امروز كه محور آن ولايت باشد اما نسبت به ولايت و جايگاه ولايت بي تفاوت باشد سبب خواهند شد تا دشمن عليه ولايت تحريك شود، از اين رو چنين جامعه اي اگر مراقب نباشد 50 سال بعد سيلي مي خورد.
مدير كانون خورشيد يادآور شد: ما معتقديم غدير را بايد جشن گرفت و نسبت به ترويج و تبليغ عيد ولايت اهتمام داشت و آن را به نسلهاي بعد منتقل كرد، اما اگر در اين راه كوتاهي شود ضربه اي جبران ناپذير خواهيم خورد.
حجت الاسلام مشكوري ادامه داد: حادثه عاشورا پيامد تلخ اتفاقات روز غدير و زير پا گذاشتن ولايت است از اين رو بايد مراقب باشيم تا هم نمادهاي ولايت را ترويج كنيم و هم اصل ولايت را حمايت كنيم و تاريخ را نيز بازگو كنيم تا همه بدانند تاوان سيلي به ولايت، تاوان سختي است كه امت بايد پرداخت كنند./202/1307/ب1