۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۴۵۸۱۳۸
مدیر مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین:

ریا در اعمال از عدم ایمان به خداوند متعال و روز قیامت ناشی می‌شود

مدیر مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین با بیان این که ریا در اعمال از عدم ایمان به خداوند متعال و روز قیامت ناشی می‌شود، گفت: تمام اجرها و پاداش‌ها در نزد پروردگار در گمنامی است، اگر کسی بخواهد نامش بر سر زبان‌ها بیفتد خداوند او را به همان دیگران واگذار می‌کند.
عباس اوتارخانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام عباس اوتارخانی، مدیر مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین ظهر امروز در مسجد جامع اقبالیه این شهر با اشاره به اهمیت مساجد، گفت: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است پس از مرگ آدمی اجر و مزدی به او نمی‌رسد مگر به واسطه سه عملی که در دنیا و در زمان حیات خود انجام داده باشد نخست صدقه‌ای است که در طول حیات خود بخشیده است که پس از مرگ او این صدقه هم چنان جاری است و او از ثواب آن بهره می‌برد.

وی در ادامه با بیان اینکه پس از مرگ آدمی تنها این صدقات جاریه می‌تواند دست انسان را بگیرد و نجات دهنده او باشد، افزود: ما وقتی از این دنیا می‌رویم و دست ما کوتاه می‌شود تنها این صدقات جاریه است که در عالم قبر هم به فریاد ما خواهد رسید و ما از آنها استفاده خواهیم کرد.

این مقام مسؤول در ادامه با بیان اینکه از  مصادیق صدقات جاریه‌ای که در آن عالم دست ما را خواهد گرفت بحث توجه و عنایت به ساخت مساجد است، اظهار کرد: توجه و عنایت به ساخت مساجد از جمله اموری است که قرآن آن را خاص افراد اهل ایمان می‌داند، قرآن در آیه 18 سوره توبه می‌فرماید فقط و فقط توجه به مسجدسازی از آن کسانی است که ایمان به خداوند و روز قیامت دارند.

وی در ادامه کسانی را که دارای ایمان هستند اهل صدقه دانست و ابراز کرد: اگر کسی از نظر ایمانی دچار ضعف باشد، نمی‌تواند مال خود را برای پروردگار خرج کند، البته درجه بالای ایمان از آن کسانی است که علاوه بر اینکه مال خود را برای پروردگار خرج می‌کنند جان خود را هم برای خداوند می‌دهند، از این رو شهدا در زمره بالاترین افرادی هستند که جان خود را در راه پروردگار عطا کردند و به حق تعالی بالاترین درجه ایمان را دارند.

مصداق مهم صدقات جاریه توجه به ساخت مساجد است

حجت الاسلام اوتارخانی در ادامه اضافه کرد: قرآن ما را تشویق و ترغیب می کند که اهل صدقات جاریه باشیم و در رأس تمام صدقات جاریه ای که وجود دارد ما را به ساخت مسجد توجه می دهد، اگر کسی در ساخت مسجدی سهیم شود هر عمل خیری که در درون آن مسجد انجام گیرد آن شخص برای همیشه از آن بهره خواهد برد.

وی در ادامه با اشاره به شروط پذیرش صدقات جاریه از دیدگاه قرآن، تصریح کرد: قرآن می‌فرماید ای اهل ایمان هرگاه خواستید صدقه بدهید و کار خیری را انجام بدهید در این صدقات خود مراقب دوچیز باشید یکی منت گذاشتن و دیگری مراقب آزار رساندن، قرآن در ادامه آیه می‌فرماید مبادا مانند کسانی باشید که مال خود را برای ریا کردن انفاق می‌کنند اینها ایمان به خداوند و روز قیامت ندارند.

مدیر مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین با بیان اینکه انسان ریاکار درصدد است نتیجه و ثمره کار خود را زودتر ببیند، خاطرنشان کرد: افراد ریاکار از این جهت به خداوند و روز قیامت ایمان ندارند چون می‌خواهند نتیجه و ثمره کار خود را هر چه سریع‌تر و زودتر در این دنیا ببیند و در نزد مردم عزیز و محترم شوند و جایگاهی پیدا کنند، تمام اجرها و پاداش‌ها در نزد پروردگار در گمنامی است اگر کسی بخواهد نامش بر سر زبان‌ها بیفتد خداوند او را به همان دیگران واگذار می‌کند.

حجت الاسلام اوتارخانی در ادامه با بیان اینکه تنها کسانی می‌توانند در ساخت و عمران مسجد سهمی داشته باشند که اهل ایمان باشند، عنوان کرد: اگر کسی در امر ساخت مسجد دچار ریا بشود چنین شخصی ایمان به خداوند ندارد، مالی که همراه با ریا باشد در آن ثمره‌ای نیست و مالی که با ریا در مسجد خرج می‌شود به ملکوت آسمان و مسجد دست پیدا نمی‌کند، اگر کسی مال پاک هزینه کند ارزش آن در نزد خداوند و ملکوت بسیار بالاتر است.

وی در پایان گفت: در انجام هر امری باید بدانیم که خداوند ما را می‌بیند و حرف‌های ما را می‌شنود و به اعمال ریز و درشت ما به طور کامل آگاه است، امروزه در ساخت مساجد منت گذاشتن و آزار رساندن در جایی قرار می‌گیرد که ما جایگاه قانونی و شرعی مساجد را نمی‌شناسیم، اگر ما با جایگاه قانونی و نظام مدیریتی مسجد آشنا نباشیم گاهی دچار منت گذاشتن و اذیت کردن در صدقات جاریه می‌شویم./873/202/ب2

ارسال نظرات