مقاومت تنها گزینه مؤثر در برابر فشارهای اقتصادی و سیاسی دشمن است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید صبح امروز در همایش ملی صدف کوثر که با هدف تجلیل از شخصیت ام المؤمنین حضرت خدیجه(س) در سالن قدس مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با تقدیر از برگزاری همایش برای بانوی پیشگام در اسلام گفت: بحث درباره خدیجه کبری ام المؤمنین جهات زیادی دارد.
وی افزود: از ویژگی های همایش این است که برای بانوی بسیار والامقام و مجاهد تشکیل شده است که عده ای خدمات برجسته او را به فراموشی سپرده اند از این رو می توان ایشان را بانوی مظلومه نام نهاد، زندگی ایشان می تواند الگویی برای مجاهدان راه خدا اعم از زنان و مردان باشد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که خدیجه کبری در آغاز کار در حمایت از پیامبر تنها بود، اظهار داشت: ایشان از تنهایی وحشتی به خود راه نداد و تا آخر محکم ایستاد، این بانوی بزگوار در زمانی که پیامبر تنهای تنها بود نخستین کسی بود که به پیامبر ایمان آورد و در کنار ایشان همانند کوه ایستاد و از پیامبر اسلام حمایت می کرد.
وی ادامه داد: هر وقت پیامبر به خانه می آمد بدنش به دست دشمنان زخمی بود اما آن بانو به ایشان رسیدگی کرده، دلداری می داد و یاری می کرد، یکی از جهات مظلومه بودن ایشان حضور در دوران سختی و مشکلات پیامبر و اسلام بود، او زنده نبود تا دوران عظمت اسلام را ببیند، هرگز دوران پیروزی پیامبر را که همه دشمنان تسلیم شدند و بانگ توحید تمام فضا را پر کرد ندید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که حضرت خدیجه وظایف خود را به خوبی انجام داده بود، ابراز داشت: در زوایای زندگی ایشان درس های مهمی نهفته است، در برخی از اذهان معروف است که ایشان قبل از ازدواج چهل سال داشت و دو بار ازدواج کرده بود اما هر دو مسأله از نظر محققان و بزرگان تاریخ کاملا منتفی و اشتباه است.
وی عنوان کرد: ایشان به هنگان ازدواج با پیامبر 25 یا 28 ساله بود و دوشیزه به شمار می رفت و قبل از آن همسری انتخاب نکرده بودند و کسانی را که نام می برند همسران خواهرانش بودند، یکی از علمای بزرگ اهل سنت می گوید که ایشان در آن زمان دوشیزه ای 28 ساله بود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: ابن العماد حنبلی در کتاب خود می گوید خدیجه در هنگام ازدواج 27 ساله بود، گروه بسیاری هم به این حقیقت اعتراف کرده اند، خدیجه هنگام ازدواج با پیامبر حضرت با وجود نکوهش فراوان زنان عرب با افتخار خواستگاری پیامبر را پذیرفت؛ مهریه ایشان 90 مثقال طلا بود که حضرت خدیجه به پیامبر هدیه کرد تا به عنوان مهریه به او بدهد.
وی اضافه کرد: این بانوی بزرگ در تمام دوران زندگی پس از پیامبر دائما مظلوم و در فشار بود، در هنگام وضع حمل کسی از زنان به کمک خدیجه نیامد، فضائل بسیاری برای حضرت خدیجه ذکر کرده اند، پاکدامنی و عفاف ایشان در عصر جاهلیت زبانزد خاص و عام بود در حالی که عصر جاهلیت عصر آلودگی اکثر زنان بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که قبل از بعثت لقب طاهره به حضرت داده بودند، گفت: ذهبی از علما و مورخان مشهور اهل سنت می گوید «حضرت خدیجه ام المؤمنین است سیده زنان عالم در زمان خود بود و مناقبش بسیار است، صاحب کمال، عاقل، سخاوتمند و از اهل بهشت است، پیامبر او را بزرگ می شمرد، از جمله کراماتش این است که قبل و در هنگام زنده بودن پیامبر با کسی ازدواج نکرد و فرزندان پیامبر از او هستند.»
وی افزود: خدیجه را می توان ام الائمه(ع) نام نهاد؛ متعصبان با تاریخ اسلام بازی کردند به ویژه عمال بنی امیه این کار را به حد اعلی رساندند، علامه امینی می فرماید کسانی که به نوعی با امیرمؤمنان ارتباط و دوستی داشتند عمال بنی امیه سعی می کردند که لکه ای به آن بچسبانند، از جمله ابوذر است که گفتند ابوذر اشتراکی و کمونیسم است چون در سخنرانی هایش از کلمه مال الله استفاده می کرد اما این ها نمی دانستند که این تعبیر در قرآن کریم و روایات آمده است.
این مرجع تقلید با بیان این که درباره حضرت خدیجه مسأله همین است، اظهار داشت: کسانی که می خواستند برخی از زنان پیامبر را بر دیگران را برتری بدهند وصله 40 ساله بودن و این که قبلا دو همسر داشته را مطرح می کنند در خالی که دانشمندان می گویند دروغ است، وصله به پیامبر می چسبانند که چرا پیامبر به سراغ زن 40 ساله ای که دو بار شوهر کرده رفته است چون مال زیادی داشته و مال جاذبه داشته است، از این طریق می خواهند ضربه بزنند.
وی ادامه داد: زندگانی حضرت خدیجه واقعا برای همه زنان و مردان الگو است، قرآن می فرماید زندگی آسیه درسی برای زنان و مردان با ایمان است، مریم هم این چنین است؛ زندگانی حضرت خدیجه واقعا سرمشقی برای همه است که در زمان تنهایی اسلام، پیامبر، و فشارهای دشمن هم چیز را تقدیم اسلام کرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر این که باید از حضرت خدیجه درس بگیریم، ابراز داشت: این درسی است که اگر روزی جامعه ما از سوی دشمنان تحت فشار از سوی دشمنان، تحریم های گوناگون و فشارهای سیاسی و اقتصادی واقع شد مقاومت و ایستادگی کنیم آنگونه که حضرت خدیجه در آن دوران ایستادگی کرد.
وی با اشاره به مشکل مهم جهان اسلام عنوان کرد: مشکل تکفیری های هستند که آتش در همه جا روشن کردند و دشمنان آنان را تحریک می کنند که کشورهای اسلامی را ویران کنند، جوانان مسلمان را به خاک و خون بکشند وآتش اختلاف شیعه و سنی را گسترده کنند، برای مبارزه باید در سه جبهه سیاسی، نظامی و فرهنگی باید کار کرد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: تا ریشه های افکار انحرافی گروه های تکفیری سوزانده نشود مبارزات سیاسی و نظامی به تنهایی نتیجه نخواهد داد، زادگاه این افکار تروریستی آل سعود و وهابیت است، کتابی به نام زادگاه ترویست تهیه شده که 89 سند قابل قبول دارد تا ثابت کند زادگاه وهابیت است، سندها هم محکمه پسند به شمار می رود، این کتاب در حال ترجمه به چهار زبان است تا به دنیا باید ثابت کنیم که ریشه اصلی تکفیر کجا است./1323/پ202/ج