۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱
کد خبر: ۴۸۳۲۹۵
امام جمعه موقت اصفهان:

انسان حلیم همیشه پیروز است

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی گفت: انسان حلیم به خاطر صبری که دارد در مواجهه با پیشامدها با عجله تصمیم گیری نمی کند، به همین سبب در هر شرایطی پیروز می شود.
حجت الاسلام ميردامادي، امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی شب گذشته که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: به انسان های سخن چین اعتماد نکنید.

وی در ادامه تفسیر حکمت های نهج البلاغه افزود: امیرمؤمنان(ع) در حکمت 460 نهج البلاغه می فرمایند، حلم و ترک شتابزدگی فرزندان دو قلویی هستند که از مادری به نام همت بلند صادر می شوند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان این که همت بلند داشتن از ارزش های انسانی است، تشریح کرد: انسانی که در اعمال و رفتارش حلیم و صبور است و شتابزده عمل نمی کند، شرح صدر دارد و همیشه پیروز است.

امام جمعه موقت اصفهان بیان کرد: گاهی اوقات افرادی سخنانی را بر زبانشان جاری می کنند که حکایت از اتفاقی دارد؛ مثلاً شخصی به انسان می گوید فلان شخص از تو بدگویی کرد، در این زمان انسان حلیم و صبور بلافاصله عکس العمل از خودش نشان نمی دهد و با تحقیق و ممارست مسأله را پیگیری می کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: ممکن است افرادی به سبب حسادت داشتن نسبت به رابطه شما با شخص دیگری، سخنانی را از جانب آن دوست شما برای شما بیان کنند که سبب تضعیف ارتباط شما با دوستتان شود؛ در این مواقع اگر حلیم نباشید و بلافاصله تصمیم گیری کنید، دوست خوب خود را از دست می دهید و آن شخص فتنه انگیز به مقصود خودش می رسد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی خاطرنشان کرد: در اوایل طلبگی بنده در جلسه دوستانه ای با چند نفر از طلاب نشسته بودیم که یکی از آن ها گفت فلان طلبه را می شناسید، همه بچه گفتند بله او را می شناسیم، آن طلبه گفت، او فلان خصلت بد را دارد، تا خواست توضیح بیشتر بدهد، به او گفتم فلانی اگر می خواهی چیزی بگویی به خودش بگو، الآن او نیست و غیبت او می شود.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: فردا روزی که جلسه به اتمام رسید طلبه ای که طلبه دیگر قصد داشت پشت سرش غیبت کند، پیش من آمد و گفت، دیروز در جلسه پشت سر من چه چیزهایی گفته شد، من با تعجب پرسیدم تو از کجا خبر داری، گفت، یکی از طلاب حاضر در جلسه راجع به جلسه دیروز برایم توضیح کامل داد؛ وقتی راجع به سخنان گفته شده در جلسه توضیح می داد، فهمیدم آن شخص سخن چین چند دورغ هم اضافه کرده و تحویل او داده است.

استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: در اوایل قدرتمند شدن اسلام ولید ابن مغیره از جانب پیامبر(ص) مأموریت داشت تا حقوق واجب اهالی یک روستا را دریافت کند، وقتی او به نزدیک آن روستا رسید افرادی برای پیشواز او آمدند ولی او ترسید و فرار کرد؛ ولید ابن مغیره خدمت پیامبر(ص) آمد و عرضه داشت اهالی این روستا قصد پرداخت کردن حقوق واجب مال خود را ندارند؛ در همین لحظه آیه نازل شد و به پیامبر(ص) فرمود زمانی که یک فاسق خبری برای شما می آورد اول تحقیق کنید.

وی تبیین کرد: برخی افراد به دنبال آتش افروزی هستند و دائماً فتنه به پا می کنند، چنین افرادی با سخن چینی کردن معمولاً انسان را دچار اشتباه محاسباتی می کنند و موجبات شرمندگی انسان را فراهم می آورند؛ اگر انسان حلیم باشد در تصمیم گیری راجع به دیگران اول تحقیق می کند و بعد از تحقیق کردن برای قصاص کردن شخص اقدام می کند؛ افرادی که در تصمیم گیری عجول هستند معمولاً یا حق دیگران بر گردنشان می ماند یا این که مجبور هستند ذلت معذرت خواهی را بر خودشان تحمیل کنند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی گفت: غایت حلم این است که انسان در برابر رفتار اشتباه دیگران، عکس العمل مناسب از خودش نشان دهد؛ انسان باید شبیه درخت میوه ای باشد که در برابر سنگ پرتاب کردن انسان ها، به آن ها میوه تحویل می دهد.

امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: نمونه بارز انسان کاملی که وجودش مملو از شجاعت و حلم بود، مالک اشتر است؛ در تاریخ نقل شده است روزی پسری به سبب زخمی که روی صورت مالک وجود داشت، به او بی احترامی کرد و حتی سنگی به صورت او پرتاب کرد ولی مالک اشتر با آن قدرت و شجاعت مثال زدنی او را بخشید و حتی برای این که خداوند نیز از او بگذرد بعد از نمازش برای او دعا کرد؛ امیرمؤمنان(ع) بعد از دست دادن چنین شخصیتی از پهنای صورتشان اشک می ریختند.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که نباید به سبب سخن چینی برخی ارتباط خود را با نزدیکانمان دچار تزتزل کنیم، ابراز کرد: گاهی عروس و مادر شوهر با یکدیگر مشکل دارند و این مسأله سبب می شود پشت سر یکدیگر چیزی بگویند که موجب کدورت می شود، در این پیشامدها مردان نباید در تصمیم گیری عجله کنند چون این عجله ممکن است یک عمر پشیمانی به دنبال بیاورد.

وی با اشاره به آیه ششم سوره حجرات که می فرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ»، اظهار کرد: خداوند انسان ها را از عجله کردن نهی می کند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، حلم و حوصله از جانب خداوند است و عجله از جانب شیطان است.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که هر عجله کردنی بد نیست، گفت: امام صادق(ع) در روایتی می فرمایند، هنگامی که تصمیم به کار خیری گرفتید، در انجام آن شتاب کنید؛ قرآن نیز در آیه ای می فرماید «و سارعوا الی مغفرة من ربکم»، این آیه یعنی توبه نوعی عمل خیر است که انسان باید در انجام آن شتاب کند./867/201/ب2

ارسال نظرات