۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۱
کد خبر: ۴۹۵۵۶۵

چند خبر کوتاه از بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا

تمدید مهلت ارسال آثار به دوازدهمین جشنواره صنایع دستی رضوی، تولید کتاب‌های گویای جشنواره کتابخوانی رضوی در شیراز و انعقاد تفاهم نامه بین بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و مدرسه عالی شهید مطهری از اخبار کوتاه بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است.
خبر کوتاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به برگزاری دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی در این استان، گفت: آخرین مهلت ثبت نام اینترنتی و ارسال تصویر آثار تا ٢٥ خردادماه و مهلت نهایی برای دریافت اصل آثار ١٥ تیرماه ٩٦ است.

مهلت ارسال آثار به دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی تا ٢٥ خرداد تمدید شد

حجت‌الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی با اشاره به برگزاری دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی در اصفهان، گفت: جشنواره ملی صنایع دستی و هنرهای سنتی رضوی دو جشنواره جداگانه‌ای هستند که به صورت دو سال در میان در اصفهان برگزار می‌شوند و  امسال دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی از سری برنامه‌های پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در دو بخش صنایع دستی چوبی و صنایع دستی فلزی برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با  اعلام  اینکه آخرین مهلت ثبت نام اینترنتی و ارسال تصویر آثار تا 25 خردادماه و مهلت نهایی برای دریافت اصل آثار 15 تیرماه 96 است، خاطرنشان کرد: نتایج هیات انتخاب 30 خرداد 96 اعلام و مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره و همچنین افتتاح نمایشگاه و جشنواره 5 مرداد ماه می‌باشد، همچنین نمایشگاه تا 27 مرداد ادامه خواهد داشت.

وی افزود: آثار در بخش صنایع دستی چوبی در بخش‌های معرق کاری، منبت کاری و نازک کاری چوب و در بخش صنایع دستی فلزی در بخش‌های شبکه بری فلز، قلمزنی(ریز قلم و سیاه قلم) و قلمزنی برجسته است.

بر اساس این گزارش، زمان‌های اعلامی در تقویم جشنواره برای دریافت عکس و همچنین اصل آثار تمدید نخواهد شد و تمامی آثار راه یافته به جشنواره تا پایان زمان برگزاری نمایشگاه، در اختیار دبیرخانه جشنواره خواهد بود و پس از اتمام نمایشگاه عودت داده می‌شود.

هر هنرمند می‌تواند در هریک از رشته‌های هنری مربوط به یک بخش(چوب یا فلز) شرکت نماید و ثبت نام در دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی صرفا از طریق http://esfahan.shamstoos.ir و http://portal.shamstoos.ir امکان پذیر می‌باشد و علاقه مندان نسبت به تکمیل فرم ثبت نام مندرج در پایگاه مذکور و همچنین ارسال تصویر آثار خود از این طریق اقدم کنند.

دوازدهمین جشنواره ملی صنایع دستی رضوی در قالب برنامه های پانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در دهه کرامت سال 96 در اصفهان برگزار می شود.

کتاب‌های گویای جشنواره کتابخوانی رضوی در شیراز تولید شد

روح‌الله منوچهری با اشاره به برگزاری ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان فارس اظهار داشت: در دوره پیشین جشنواره کتابخوانی رضوی مردم فارس حضوری چشمگیر داشتند و با شرکت قریب به 10 هزار نفر در مسابقه به امام مهربانی‌ها ادای دین کردند اما هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی به‌دلیل حضور بخش ویژه حضرت احمدبن‌موسی(ع) برای ما بسیار  مهم است.

وی با تأکید بر اینکه جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از طرح‌های مهم نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است، افزود: در این دوره از جشنواره انتظارات از استان فارس بیشتر است و لازم است که با جدیت و اهتمام بیشتری به این برنامه نگاه شود.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس از اتمام گویاسازی 2 کتاب از 6 کتاب هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در شیراز خبر داد و گفت: در این دوره استان قم مسئولیت تهیه کتاب‌های بریل و استان فارس وظیفه گویاسازی کتاب‌های جشنواره را برعهده داشته است؛ بر این اساس دو کتاب «10 قصه از امام رضا(ع) برای بچه‌ها» و «ماه غریب من» در بخش نابینایان کتابخانه عمومی رئیسی اردکانی تولید شده که به زودی به تمامی استان‌ها ارسال می‌شود.

منوچهری با تصریح اینکه هدف از گویاسازی کتاب‌ها دسترسی آسان همه اقشار جامعه به‌ویژه کودکان و نوجوانان نابینا و کم‌بینا به منابع جشواره کتابخوانی رضوی است، بیان کرد: استان فارس در زمینه گویاسازی کتاب‌های هفتمین جشنواره رضوی و ارسال آن به تمامی کشور داوطلب بوده است؛ به‌طوری که در ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی نیز دو کتاب «دوست مهربان کبوترها» و «اعتراف غلامان» در شیراز گویاسازی شد.

رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان به برگزاری جلسات مشترک کارشناس فرهنگی اداره کل با کارشناسان حرم مطهر شاهچراغ(ع) اشاره و عنوان کرد: آستان مطهر احمدی و محمدی(ع) در زمینه همکاری‌های مشترک برای برگزاری مطلوب این جشنواره قول مساعد داده است.

وی با تصریح پخش مداوم تیزر رادیویی جشنواره کتابخوانی رضوی در صحن‌های حرم مطهر، به نصب بنر جشنواره در بیلبوردهای ویژه آستان شاهچراغ(ع) در بیست نقطه شهر شیراز اشاره کرد و گفت: همکاری در طراحی و توزیع پوسترهای جشنواره، تبلیغ جشنواره کتابخوانی در باشگاه‌های کتابخوانی حرم، استفاده از ظرفیت‌های بخش کودک آستان برای این مسابقه ملی، درج لینک ثبت‌نام الکترونیک و فایل پی‌دی‌اف کتاب‌های جشنواره در سایت کتابخانه تخصصی حرم شاهچراغ و تهیه هدایای معنوی آستان برای شرکت‌کنندگان در این مسابقه از دیگر اقدامات آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) در این جشنواره است.

انعقاد تفاهم نامه بین بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و مدرسه عالی شهید مطهری

اکبر شیخ درباره همکاری حوزه با بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) گفت: حوزه های علمیه پایگاه اسلامی و قوی و مکمل  برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) هستند، یعنی هرگاه حوزه و  و دانشگاه در کنار هم قرار گرفتند، کار علمی و فاخر صورت گرفته است.

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) ادامه داد: حوزه های علمیه باید در جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) دخالت بیشتری داشته باشند تا از ظرفیت حوزه ها استفاده شود.

وی با بیان اینکه اعضای شورای علمی و شورای پژوهشی در جشنواره امام رضا(ع)، متشکل از فضلای حوزه هستند، اظهار داشت: مبلغانی که برای جشنواره امام رضا(ع) و در طول سال به خارج از کشور اعزام می شوند، از حوزه های علمیه هستند.

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با اشاره به بهره مندی این نهاد از ظرفیت موجود حوزه های علمیه در کشور، گفت:  ناظران کارشناسی تالیفات نیز از حوزه های علمیه هستند.

وی با اشاره به اینکه از پایان سال 95 همکاری های حوزه با جشنواره امام رضا(ع) افزایش یافته است، ادامه داد: حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور و مشهد فعالیت های گسترده ای دارند که همه آنها را در برگزاری برنامه ها شرکت داده ایم.

وی تصریح کرد: ما بر این باور هستیم  که  باید حوزه و دانشگاه  و بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) یک ارتباط درست، منطقی و کارشناسی خوبی داشته باشند، البته این ارتباط وجود دارد و باید آن را تقویت کنیم.  
شیخ در ادامه این گفتگو به برخی از برنامه های جشنواره امام رضا (ع) اشاره کرد و افزود: این جشنواره برای اولین بار در حرم  مطهر حضرت رضا (ع) برگزار خواهد شد و حدود 600 میهمان از خارج مشهد در آن حضور خواهند داشت.

وی درباره بخش های مختلف پانزدهمین جشنواره گفت: در زمینه‌های فرهنگی، هنری، پژوهشی، سینمایی، مطبوعاتی، دیجیتالی، دانشگاهی، کانون پرورش فکری، هنری، کتابخانه‌های عمومی، مساجد سراسر کشور و هیأت‌های مذهبی برگزار خواهد شد.

شیخ در پایان یادآور شد: در حال انعقاد 4 تفاهم‌نامه با بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی، بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، دانشگاه و مدرسه عالی شهید مطهری هستیم، که در عرصه های علمی و پژوهشی با این نهادها همکارهایی صورت گرفته است.

دهه کرامت برند جهانی شد/ رونمایی از دانشنامه امام رضا(ع)/ جزئیات فعالیت مساجد و هیئت‌های مذهبی در دهه کرامت

شورای بزرگداشت دهه کرامت با حضور نمایندگان برخی دستگاه‌های فرهنگی اجتماعی در تهران با میزبانی جامعه انجمن‌های اسلامی بازار و اصناف برگزار شد و حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی دبیر ستاد کانون‌های فرهنگی مساجد کشور به سخنرانی پرداخت.

دهه کرامت یک برند جهانی شد

در ابتدای این نشست، احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه انجمن‌‌های اسلامی اصناف و بازار در سخنانی با بیان اینکه دستگاه‌‌های عضو در دهه کرامت ضمن انتشار سخنان امام رضا(ع) و معرفی شخصیت ایشان و برادرشان حضرت شاهچراغ، می‌توانند در انتشار مفهوم ولایت در سطح جهان تاثیر داشته باشند.

وی با اشاره به دهه کرامت، تاکید کرد: دهه مبارک کرامت با توجه به فعالیت دستگاه‌های متولی و خواست نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک برند جهانی شده است.

دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار تاکید کرد: تمام اعضای جامعه انجمن‌های اسلامی باید تلاش کنند که جشن‌های دهه کرامت به منظور گسترش و ترویج فرهنگ رضوی به شایستگی برگزار شود.

کمیته زیارات در وزارت کشور تشکیل شد

حسین کوچکیان‌فر رئیس اداره سرمایه اجتماعی، سبک زندگی و امور فرهنگی مرکز اجتماعی وزارت کشور در این نشست، گفت: مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی اسلام معین شده است و وزارت کشور از همان ابتدا به این موضوع ورود یافت و کمیته زیارات را با ریاست استاندار تهران تشکیل داد که به تصویب هیئت وزیران رسیده است. این کمیته تصمیمات مرتبط با مشهد 2017 را بدو نیاز به تصویب در هیئت وزیران اجرایی می‌کند.

وی افزود: چندین کمیته زیرمجموعه در وزارت کشور با حضور شهرداری مشهد و دستگاه‌های اجرایی توانمند تشکیل شده است که برنامه‌های اجرایی با قوت بیشتری عملیاتی شوند. همچنین شهر تبریز در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی و شهر شیراز به عنوان پایتخت جوانان اسلامی معرفی خواهند شد و مصوباتی از هیئت وزیران دریافت کرده‌اند.

کوچکیان‌فر تاکید کرد: وزارت کشور از تمام برنامه‌های دهه کرامت استقبال و مصوبات آن را عملی می‌کند.

فعالیت هیئت‌های مذهبی کشور در دهه کرامت

میثم ابراهیمی مدیرعامل موسسه احیاء امر ولایت در این نشست طی سخنانی با اعلام زمان برگزاری مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، توضیح داد: با همکاری آستان قدس رضوی، مراسم اختتامیه جشنواه بین‌المللی امام رضا(ع) در مجموعه حرم مطهر رضوی و در ایام دهه کرامت برگزار خواهد شد.

وی افزود: طی مذاکراتی که با حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته است، هیئت‌های مذهبی سراسر کشور در دهه کرامت فعالیت بیشتری خواهند داشت.

ابراهیمی همچنین به دو نشست مهم مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی و مجمع بانوان جهان اسلام اشاره کرد که در دهه کرامت برگزار خواهد شد.

وی اظهار داشت: همچنین نمایشگاه‌هایی متشکل از آثار 15 دوره از برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با همکاری شهرداری برگزار خواهد شد.

همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری در مشهد 2017

الهه حجازی نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز با اشاره به اقداماتی که این معاونت می‌تواند برای ترویج مشهد 2017 انجام دهد، گفت: نشست وزرای زنان امور زنان کشورهای اسلامی در راستای مشهد 2017 برگزار شد. همچنین دفتر امور زنان خراسان رضوی می‌تواند در برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) همکاری همه جانبه‌ای داشته باشد.

ترویج فرهنگ رضوی از طریق فضای مجازی

حجت‌الاسلام برقعی نماینده دفتر تبلیغات اسلامی قم در سخنانی با بیان اینکه این روزها جوانان زندگی خود را در فضای مجازی می‌گذرانند، گفت: می‌توان کرامت انسانی را در فضای مجازی تعمیم و گسترش داد. جوانان امروز نسبت به ائمه اطهار اطلاعات کمی دارند، جوانان با ما در خانه و زندگی‌مان حضور دارند و هر فردی که در فضای علمیه و دولت است باید به کمک این جوانان بشتابد.

وی ادامه داد: با توجه به آموزه‌های امام رضا(ع) می‌توان از آسیب‌هایی که جوانان را تهدید می‌کرد، آنها را دور کنیم. دشمن همیشه جوانان را از طریق فضای مجازی مورد هدف خود قرار می‌گیرد و می‌توان فرهنگ رضوی را از این روش به جوانان القا کرد.

برنامه های دهه کرامت زودتر اعلام شود

بهشتی‌پور نماینده آستان حضرت معصومه(س) نیز در این نشست، تاکید کرد: هیچ گاه نباید سه بزرگوار حضرت شاهچراغ(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) را فراموش کرد. یکی از برنامه‌های دهه کرامت که در آستان حضرت معصومه(ع) انجام می‌شود اعزام سفیران کریمه و خادمان حرم حضرت امام رضا(ع) به داخل و خارج از کشور است. درخواست می‌کنم یک بار پیش از آغاز دهه کرامت، دستگاه‌های فرهنگی اجتماعی برنامه‌های خود را برای دهه کرامت زودتر از زمان مقرر اعلام کنند.

 مشارکت بین‌بخشی دستگاه‌ها در دهه کرامت

بلوط زاده نماینده سازمان بهزیستی که در نشست شورای دهه کرامت حضور داشت در سخنانی، گفت: در دهه کرامت دستگاه‌ها به طور مستقل برنامه‌های خود را ارائه می‌دهند. برای دهه کرامت دستگاه‌هایی مثل بهزیستی، کمیته امداد، وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش می‌توانند دوره‌های آموزشی و جشنواره‌های کارشناسی به صورت مشارکتی برای جامعه هدف خود برگزار کنند.

رونمایی از دانشنامه امام رضا(ع)

حجت الاسلام طیب‌پور مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور در نشست شورای دهه کرامت، گفت: حوزه علمیه برای نخستین گام در ترویج فرهنگ رضوی، دانشنامه امام رضا(ع) را رونمایی کرد.

وی ادامه داد: تبیین پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای کشورمان یک ظرفیت و فرصت به شمار می‌آید که می‌توان معارف شیعی را به جهان اسلام معرفی کرد. مشهد 2017 باید نقطه عطف تاریخ فرهنگی و نقطه آغاز یک کار فرهنگی باشد.

طیب‌پور اظهار داشت: حوزه‌های علمیه با استفاده از این ظرفیت، معرفی معارف شیعه را آغاز کرده‌اند.

مشهد 2017 یک فرصت بزرگ است

مجیدی نماینده نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز در سخنانی، گفت: کتابخانه‌های کشور امسال با هماهنگی جامعه المصطفی در قم چندین اثر را به زبان انگلیسی و عربی در دست ترجمه دارد.

فعالیت مساجد در دهه کرامت

رضوی مسئول مرکز رسیدگی به مساجد با طرح درخواست این مرکز، اظهار داشت: در دهه کرامت، مساجد برنامه‌های متنوعی را با کمک‌های مردمی برگزار می‌کنند که درخواست دارم همانند سال‌های گذشته همکاری اصناف و دستگاه‌ها با مساجد همچنان ادامه داشته باشد.

وی افزود: همزمان با دهه کرامت در نظر داریم آثاری در خصوص مسجد تراز اسلامی را به زبان‌های دیگر ترجمه کنیم.

گسترش برنامه های دانشگاهی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با شعار نهضت رضوی

نشست هماهنگی برنامه های بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با حضور دکتر سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر فضل الله ایرجی کجوری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دکتر اکبر شیخ، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دفتر معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.

،دکتر ایرجی کجوری در این نشست،  ضمن خیر مقدم به حاضرین، به ارائه برنامه های بخش دانشگاهی جشنواره امام رضا(ع)، با شعار نهضت رضوی در دانشگاه های کشور پرداخت و از مشارکت ۳۲ دانشگاه کشور در جشنواره امام رضا (ع) و اعزام بیش از ۵۷۰۰۰ دانشجو به مشهد مقدس در دو طرح طریق رضوی و تشرف رضوی خبر داد.

در ادامه نشست، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، ضمن خیر مقدم و تبریک اعیاد شعبانیه، ارتقاء سطح کیفی و کمی برنامه های بخش دانشگاهی از ۱۶ برنامه به ۳۲ جشنواره را حاصل تلاش همکاران مجموعه وزارت و حمایت های ویژه بنیاد امام رضا (ع) دانست و اذعان داشت: جز با نگاه اعتقادی و فرا اداری برنامه های بخش دانشگاهی امکان چنین گستردگی فراهم نمی شد.

هاشمی همچنین توجه ویژه به تاثیرگذاری برنامه های رضوی را اولویت معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام کرد و ارتقاء سطح کمی برنامه ها را با محوریت ارتفاء کیفیت از ملزومات برنامه های فرهنگی کشور دانست.

دکتر شیخ مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) نیز در این نشست ضمن تشکر از فعالیت های گسترده و اهتمام ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم،به جشنواره امام رضا(ع)، اذعان داشت: حمایت همه جانبه از برنامه های بخش دانشگاهیان در دستور کار بنیاد بین المللی امام رضا(ع) قرار دارد.

وی ورود هرچه بیشتر بخش دانشگاهیان به  برنامه های جشنواره امام رضا (ع) را خواستار شد.

شیخ همچنین رسالت بخش دانشگاهی را تولید محتوای مناسب و تخصصی برای تمامی اقشار جامعه دانست و حمایت همه جانبه این بنیاد را از برنامه های بخش دانشگاهی با نگاه ویژه به دانشگاه های مناطق محروم اعلام کرد./864/۳۰۳/ب2

ارسال نظرات