گزارشی از مستندات ایران از همدستی آمریکا در جنایت جنگی عربستان در یمن
به گزارش خبرگزاری رسا، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران روز جمعه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر فایلی که حاوی مستنداتی درباره همدستی آمریکا در جنایتهای جنگی یمن است منتشر کرده است.
این فایل با عنوان «تکذیب ادعاهای وارونه»روی وبسایت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد منتشر شده و مهمترین محورهای آن به شرح زیر است:
- عربستان سعودی و امارات متحده عربی از مارس 2015 یک فاجعه بشری در مقیاسی عظیم در یکی از ضعیفترین کشورهای عربی رقم زدهاند. بیش از 10 هزار نفر در یمن ظرف بیش از دو سال حملات هوایی سنگین و درگیریها کشته شدهاند و مدارس، بیمارستانها، کارخانجات و سایر اماکن شهری هدف گرفته شدهاند. این حملات مصداق جرائم جنگی هستند.
- علاوه بر این، عربستان سعودی با تحمیل محاصره دریایی باعث ایجاد قطحیای شده که 17 میلیون یمنی را در آستانه فاجعه قرار داده است. رشد یک نسل کامل از کودکان یمنی، اکنون با اخلال مواجه شده است. علاوه بر این، بدترین نرخ شیوع وبا در تاریخ، بیش از یک میلیون یمنی را تحت تأثیر قرار داده است. عربستان سعودی با محاصره یمن، مشکلات نظاممندی برای تأمین مواد غذایی ایجاد کرده است.
موشکهای پیووی 4. شرکت ریتیون یک توافق 475 میلیون دلاری برای تحویل سامانههای پیووی به عربستان سعودی در سال 2011.
- آمریکا مستقیماً در ایجاد این فاجعه نقش دارد
سال گذشته، عربستان سعودی دومین خریدار بزرگ سلاح بود و میزان واردات سلاح را 212 درصد افزایش داد که عمدتاً محل خرید این سلاحها از آمریکا بود. ترامپ با سفر به ریاض در ماه ماه، یک قرارداد 110 میلیارد دلاری برای فروش سلاح به عربستان امضا کرد. ماه گذشته تأیید شد که شرکتهای «ریتیون» و «بوئینگ» هزاران سلاح هدایت دقیق به ارزش 7 میلیارد دلار به عربستان میفروشند.
عربستان سعودی در حمله به یمن، طبق گفته موسسه تحقیقات صلح استکهلم از سلاحهای خوشهای آمریکا استفاده کرده است. استفاده از این بمبها در معاهدهای که به امضای 119 کشور رسیده ممنوع است.
ارتش عربستان سعودی، غیر از دریافت تسلیحات از آمریکا برای هدایت جنگ در یمن هم به آمریکا وابسته است. آمریکا با ارائه اطلاعات، حمایتهای لوجستیکی و سوخترسانی روزانه به هواپیماهای جنگی از عملیات نظامی عربستان در یمن حمایت کرده است.
شرکت «امبیدیای» تقریباً 1000 موشک بریمستون به عربستان سعودی فروخته است.
- اما اگر بخواهیم منصف باشیم، همدستی نظاممند آمریکا در فجایع عربستان در دوران ترامپ آغاز نشد؛
ایالات متحده از آغازین لحظه شروع حمله به یمن با اقداماتی نظیر سوخترسانی به جنگندههای ائتلاف تحت رهبری عربستان از ریاض حمایت کرد. در سال 2015، فرایند فروش بیش از 8000 بمبهای هدایتشونده لیزری به نیروی هوایی عربستان آغاز شد.
در واقع، فروش سلاحهای آمریکایی به عربستان در دوران ریاستجمهوری اوباما، تمامی اقلام از سلاحهای سبک، تا تانک، بالگرد، هواپیماهای جنگی، تا بمب و سامانههای موشکی و تا کشتیهای جنگی را شامل شد.
راکتهای کشنده با نامهایی مانند «بریمستون»، «سایه طوفان» و بمبهای PGM500 و موشکهای ALARM نیز به عربستان سعودی فروخته شدهاند.
بمب خوشهای CBU 58 A/B. این سلاح ممنوعه در یمن استفاده شده است.
- حالا یمنیها دارند پاسخ میدهند:
موشکهای بالستیک در یمن، چیز تازهای نیستند. هم یمن شمالی و هم یمن جنوبی از دهه 1970 به بعد اقدام به وارد کردن این سلاحها، به ویژه از شوروی سابق کردند. در واقع، چندین موشک اسکاد در خلال جنگ داخلی آنها در 1994، مستقر شد. دیکتاتور معدوم، علی عبدالله صالح، با خرید موشکهای اسکاد ار کره شمالی زرادخانههای موشک بالستیک نسبتاً گسترده خود را پر کرد. این موشکها در دسامبر 2002 از سوی نیروهای اسپانیایی توقیف شده و به نیروی دریایی آمریکا تحویل شدند. در نهایت، علیعبدالله صالح به حکم اینکه متحد عربستان و آمریکا بود، با دور زدن توقیفهای مربوط به این مهمات از سوی دولت جورج دبلیو بوش اجازه یافت تا موشکهای کره شمالی را نگاه دارد.
بنابراین، در زمان وقوع جنگ داخلی یمن در سال 2015، این کشور حدود 300 موشک اسکاد در اختیار داشت. برخی از این مهمات که از سوی مهندسان یمنی اصلاح شدهاند، به تلافی حملات بیشمار در دو سال گذشته، به سمت عربستان شلیک شدهاند. دستگاه اطلاعاتی کره جنوبی، در رویدادی جالب در سال 2015 تأیید کرد که موشکهای اسکاد شلیکشده به سمت عربستان سعودی، موشکهای کره شمالی بودند که با چراغ سبز آمریکا و عربستان سعودی در سال 2002 به یمن تحویل داده شده بود.
در اقدامی نه چندان تعجبآور، هیأت سازمان ملل که مأمور تحقیق درباره ادعاهای عربستان سعودی و آمریکا درباره انتقال موشکهای ایران به یمن است، نه شواهدی در تأیید این ادعا و نه شواهدی از کمکهای خارجی در استفاده از این سلاحها پیدا نکردهاند.
این هیأت، بر عکس، به این نتیجه رسیده که کارشناسان صرفاً یمنی، موشکهای مورد نظر را شلیک کردهاند و اینکه هیچ کدام از قطعات این موشکها احتمالاً از طریق دریای سرخ به این کشور قاچاق نشدهاند. این شواهد کاملاً با استدلالهای عربستان برای محاصره یمن، تناقض دارند.
نکته جالب آنکه، مطابق برخی گزارشها، هیأت تحقیق سازمان ملل در تکههای موشکهای مورد نظر هم قطعات ایرانی و هم قطعات آمریکایی مشاهده کرده است. بر اساس منطق عربستان سعودی و دولت ترامپ، هم ایالات متحده و هم ایران به یمنیها برای توسعه موشکهای خود کمک کردهاند.
نکته آخر اینکه نه عربستان سعودی و نه مقامهای آمریکایی هیچ اطلاعاتی درباره تحویل مفروض سلاحهای مورد نظر ارائه نکردهاند. در واقع، دولت ترامپ گفته که نمیداند انتقال ادعایی سلاحهای ایران چه زمانی انجام شدهاند. علاوه بر این، مقامهای امریکا ظاهراً اطلاعی درباره اینکه برخی از تسلیحات مورد نظر در کجا استفاده شدهاند هم ندارند.
نتیجه
- یمنیها قادر به شلیک موشکهایی هستند که در یمن بهینهسازی یا مونتاژ شدهاند.
- هیچ قطعه موشک از بنادر تحت محاصره وارد یمن نشدهاند.
- کارشناسان سازمان ملل در تکههای موشکهای یمنی هم قطعات ایرانی و هم قطعات آمریکایی پیدا کردهاند.
- آمریکا و عربستان سعودی هیچکدام اطلاعاتی درباره تاریخ تحویل سلاحهای ادعایی ایران و اینکه این تسلیحات، چه زمان و در چه مکانی استفاده شدهاند ارائه نکردهاند.
- هیچکدام از موارد مطرحشده از سوی دولت ترامپ و متحدان منطقهای آن کوچکترین ریشهای در واقعیت ندارند، بلکه ریشه در «شواهد وارونه» یا «واقعیتهای وارونه» دارند. دنیا قبلاً این نمایش را تماشا کرده است و تماشای مجدد آن سرگرمکننده نیست.
- ایران از زمان آغاز جنگ یمن، روشی منطقی و عملی برای حل این بحران دردناک و غیرضروری پیشنهاد کرده است. اکنون وقت آن است که بدانیم، این بحران راه حل نظامی ندارد. طرح ایران خواستار آتشبس فوری، کمکهای بشردوستانه و تسهیل گفتوگوهای یمنی-یمنی با هدف تشکیل یک دولت وحدت ملی فراگیر و وسیع است./۸۴۷/ب۹۰۴/ف
منبع: تسنیم