رییس انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران:
طلاب به صورت یک جنبش همگانی به مباحث هنری بپردازند
خبرگزاری رسا ـ رییس انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران با بیان اینکه هنر هیچ گاه عاری از ایدئولوژی نبوده است تأکید کرد: طلاب باید به صورت یک نهضت و جنبش همگانی تأثیرگذار (نه حرکت های موقت و فردی) به مباحث هنری بپردازند.
سعید مستغاثی، رییس انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد در خصوص ورود طلاب به عرصه هنر اظهار داشت: هنر ابزاری برای بیان عقاید و افکار است و ارزشش به بیان و انتقال این ارزش هاست مانند زبان که به خودی خود اهمیتی ندارد بلکه آنچه انتقال می دهد مهم است.
وی افزود: با این حال دشمنان همواره تبلیغ کردند که هنر برای هنر و باید به صرف هنر پرداخت، هنر نباید ایدئولوژیک باشد و این را به خورد خواص و روشنفکران ما دادند که باعث شد کوچکترین صحبتی که هنرمندی از مباحث دینی می کرد به ایدئولوژیک بودن متهم و طرد شود و این موضع گیری تا آنجا پیش رفت که رفتن به سوی مباحث دفاع مقدس نیز در مقطعی به صورت تابو درآمد.
مستغاثی با تأکید براینکه هنر هیچ گاه عاری از ایدئولوژی نبوده است اظهار داشت: وظیفه حوزه های علمیه و مراکز علمی ـ دینی است که تصور باطل «هنر بدون ایدئولوژی» را از بین ببرند همانگونه که تولیدات غرب علیرغم ادعایش برمبنای ایدئولوژی است.
رییس انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران گفت: حساسیتی که اکنون در دنیا وجود دارد یک نوع چالش آخرالزمانی است، اوانجلیست ها سه چهار قرن در این عرصه تبلیغ کرده و بر این باورند که ورود به هزاره سوم دوره اخرالزمان و مصادف با جنگ آرماگدون بین اوانجلیست ها و سپاه اسلام است.
وی افزود: این تفکر در دنیا تبلیغ می شود و بیش از 70 درصد فیلم های غربی، آخرالزمانی هستند، هیئت های کارشناسی برای جلوگیری از ظهور امام زمان(عج) تشکیل داده اند، طلاب باید مهدویت را در اولویت قرار داده و به نحو وسیعی در آن ورود کنند آن هم در شرایطی که هیچ گونه تجربه رسانه ای در این زمینه نداریم.
مستغاثی تصریح کرد: تنها نیمه شعبان جشن گرفته ایم و صبح جمعه دعای ندبه خوانده ایم ولی در عرصه رسانه هیچ گونه شناختی از امام زمانی که این همه ادعای انتظارش را داریم ارائه نکرده ایم؛ ساخت فیلم در مورد مهدویت این نیست که سوار سفیدی با پرچم سبز می آید، بیش از هزار موضوع در مهدویت وجود دارد که سینما می تواند بدان بپردازد.
وی با تأکید براینکه طلاب باید مسأله مهدویت را هم پای فرهنگ عاشورایی جدی بگیرند ابراز داشت: سینما و تلویزیون و رسانه ها باید مروج تفکر مهدویتی باشند که به ضدصهیونیسم، ظلم و سلطه گری استکبار است، کودکان و نوجوانان ما به شناخت امام زمان(عج) و زمینه های ظهور حضرت نیاز دارند که یکی از آن زمینه ها، شناخت امام است که باید از سوی رسانه های امروزی همچون سینما و تلویزیون با پشتیبانی حوزه های علمیه تأمین و ارائه شود.
رییس انجمن نویسندگان و منتقدان سینمای ایران در مورد نحوه ورود طلاب به عرصه هنر یادآور شد: هم می توانند با آموزش تخصصی به طور مستقیم وارد این عرصه شوند چنانکه در غرب قشر مذهبی خودش وارد شده و فیلم می سازند و هم می توانند به صورت پشتوانه فکری برای تولیدات هنری باشند.
مستغاثی، رفاه زدگی و مصرف گرایی و فاصله گرفتن از فرهنگ ناب اسلام و زندگی هدفمند را از عوامل نفوذ رسانه ای غرب دانست و گفت: نیروی قدرتمند شیعه اگر بخواهد هر لحظه می تواند این جریان را تغییر دهد و خصوصا طلاب باید به صورت یک نهضت و جنبش همگانی تأثیرگذار (نه حرکت های موقت و فردی) به مباحث هنری بپردازند.
گفتنی است دومین جشنواره ادبی ـ هنری حوزه علمیه خراسان به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی خلاقیت های ادبی هنری طلاب و ساماندهی آنان از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با موضوع آزاد در بخش های داستان(کوتاه/بلند)، شعر، خوشنویسی، گرافیک و تصویرسازی، فیلم نامه و نمایشنامه، طرح و ایده برنامه سازی برای صدا و سیما، وبلاگ، عکس(عکس موبایل)، فیلم(فیلم موبایل) و پژوهش 25 آبان ماه آغاز شده و تا29 بهمن ادامه دارد.
علاقمندان جهت حضور در این جشنواره می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.honaremotaali.blogfa.com نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و ارسال آن به نشانی مشهد، خیابان سنایی، میدان صاحب الزمان (عج)، مرکز فرهنگی تبلیغی شهید هاشمی?نژاد، گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات خراسان رضوی اقدام کنند. /930/ت302/ص
ارسال نظرات