مبارزه با اسرائیل وظیفه دینی و سیاسی است

حجت الاسلام و المسلمین عبدالله کیوانی هفشجانی نماینده مردم استان چهارمحال و بختیاری در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، اظهار داشت: سه پرسش اساسی درباره اسرائیل مطرح میشود که هرکدام نیاز به تحلیل ویژهای دارند. اول: اسرائیل چیست و ماهیت آن چگونه تعریف میشود؟ دوم: چرا باید با اسرائیل مخالفت کنیم؟ و سوم: آیا این مخالفت تاکنون نتیجهای داشته یا خواهد داشت؟
وی در پاسخ به پرسش اول توضیح داد: برای توضیح ماهیت اسرائیل باید گفت که این رژیم نه بر اساس حقوق مشروع انسانها، بلکه بر پایه صهیونیسم و با توسل به جنایت بنا شده است، از همان آغاز شکلگیری جنایت و خشونت ابزار اصلی بقا و پیشرفت این رژیم بوده است، مهم است بدانیم که یهودیت و صهیونیسم تفاوت اساسی دارند؛ یهودیت به عنوان یک دین الهی به تورات استناد میکند در حالی که صهیونیسم سازمانی سیاسی با اصول و اهداف نفرتافزا است که ۲۴ پروتکل مشهور آن به وضوح نشاندهنده ماهیت تبعیضآمیز و ضدبشریاش است.
چرا باید با اسرائیل مخالفت کنیم؟
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی با تاکید براینکه صهیونیسم با رفتار نژادپرستانه و جنایت علیه بشریت نه صرفاً دشمنی با مسلمانان شناخته میشود بیان کرد: در منش و عملکرد این رژیم حق حاکمیت برای مهاجران صهیونیست به رسمیت شمرده شده در حالی که حقوق انسانی فلسطینیان به طور سیستماتیک سلب میشود، همچنین تخریب اماکن مذهبی اسلامی و حتی مسیحی و تبدیل آنها به مراکز فساد و انحطاط نمونهای از عملکرد این رژیم است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ویژگی دیگر اسرائیل را ترویج خشونت و جنگطلبی خواند و بیان کرد: این رویه حتی قبل از شکلگیری رسمی این رژیم وجود داشت، گروههای شبهنظامی مانند اشترن به رهبری اسحاق شامیر، هاگانا به رهبری دیوید بنگورین (مؤسس رژیم صهیونیستی) و ایرگون به رهبری مناخم بگین همه در تاریخ جنایات فلسطین نقش داشتهاند، پس از شکلگیری اسرائیل نیز قتلعامهای گستردهای از جمله در دیر یاسین و کفر قاسم رخ داد، روشهایی که در این قتلعامها به کار گرفته شد نظیر قتل زنان باردار، بریدن اعضای بدن کودکان، آتش زدن افراد زنده و اعمال شکنجههای وحشتناک حتی اعتراض صلیب سرخ جهانی را برانگیخت.
ویژگیهای جنایتکارانه اسرائیل
وی تاکید کرد: آمار نشان میدهد که اسرائیل از زمان تأسیس خود تا کنون در جنگهای متعددی علیه کشورهای عربی و مسلمان از جمله جنگهای ۱۹۴۸، ۱۹۵۶، ۱۹۶۷، ۱۹۷۳ ،۲۰۰۶ و دیگر درگیریهای نظامی نظیر حملات مکرر به لبنان و غزه شرکت کرده است، برای مثال در سال ۱۹۴۸ حدود یک میلیون فلسطینی از خانههای خود آواره شدند.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی با تاکید براینکه یکی دیگر از جنبههای مهم صهیونیسم، تأثیرگذاری گسترده آن در سطح جهانی است، بیان کرد: این رژیم از طریق سازمانهایی مانند اِیپَک (AIPAC) در آمریکا و دیگر انجمنها و گروههای لابی، نفوذ خود را گسترش داده و سیاستهای کشورهای مختلف را تحت تأثیر قرار میدهد، سیاستگذاری فرهنگی این رژیم نیز به گونهای تنظیم شده که فساد اخلاقی و انحطاط را در میان جوامع مختلف جهان گسترش دهد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه استعمار با تأسیس اسرائیل تنها به اشغال فلسطین اکتفا نکرده است، گفت: استعمار امروز نقشههای گستردهتری را دنبال میکند؛ نقشههایی که هدفشان تبدیل سنگرهای ضد استعمار به سنگرهایی در خدمت استعمار، صهیونیسم و عوامل آنهاست و در این مسیر تلاش میشود علمای دین و خدمتگزاران اسلام کنار زده شوند تا راه برای تسلط کامل بر منطقه باز شود.
ضرورت مبارزه با اسرائیل در راستای اهداف دینی و سیاسی
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی در خصوص اینکه چرا باید با اسرائیل مبارزه کنیم؟ و چرا مخالفت با آن اهمیت دارد؟ بیان کرد: امام خمینی (رحمهالله علیه) در ابتدای انقلاب در پاسخ به خبرنگاری که درباره تنظیم روابط بینالمللی پرسیده بود به آموزهای بنیادین از امیرالمؤمنین علی (ع) اشاره کردند: "کونا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً" یعنی در برابر ظالم دشمن باش و به مظلوم یاری رسان، این اصل نه تنها بر مبنای دین بلکه بر پایه عدالت و اصول انسانی برقرار است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری درباره اینکه آیا این مبارزه نتیجهای داشته است؟ بیان کرد: موضوع فلسطین بهویژه از نگاه برخی اندیشمندان اسلامی کلید رمزآلودی برای گشایش راه نجات امت اسلام تلقی میشود، این مبارزه طولانی با مستکبران جهان نه تنها یک وظیفه دینی بلکه نشانه انسجام امت اسلامی است، هر حرکت جدی برای دفاع از فلسطین بر پایه اسلام ناب شکل گرفته و سایر تلاشهای مبتنی بر مدلهای غیر اسلامی موفق نبودهاند.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی با تاکید براینکه دفاع از فلسطین همچنین بستری برای خالصسازی امت اسلامی فراهم آورده، بیان کرد: فرآیندی که به آمادهسازی جامعه مؤمن برای ظهور حضرت ولی عصر (عج) کمک میکند. قرآن کریم بیان میکند که مردم در همه زمانها امتحان میشوند تا حقیقت و خلوص ایمانشان آشکار گردد، این سنت تمحیص یا فرآیند پالایش و غربالگری، آگاهی عمیقتر نسبت به مبارزات و اهداف بلندمدت امت اسلامی ایجاد کرده است.
اهمیت استقامت در مسیر مبارزه و ایستادگی در برابر دشمن
وی با تاکید براینکه مبارزه با اسرائیل و حمایت از فلسطین ابعاد مختلفی مانند انسجام میان ملتهای مسلمان و تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهانی حتی در کشورهای مستکبر دارد، اظهار داشت: این اتحاد که امروزه شاهد گسترش آن هستیم از نقطهای کوچک آغاز شد اما اکنون به برکتی عظیم تبدیل شده؛ مردمی از سراسر جهان در کنار ملت فلسطین ایستادهاند، زیرا محور اصلی این حرکت بر عدالت و حق بنا نهاده شده است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تاکید براینکه مسئولیت سنگینی بر دوش ملتهایی قرار دارد که خود را بستر آمادهسازی ظهور حضرت مهدی (عج) میدانند، بیان کرد: هزینه دادن در مسیر تمحیص امری اجتنابناپذیر است، این وعده الهی است که ظهور تحقق نمییابد مگر پس از مشخص شدن حقیقت افراد و تفکیک آنها بر اساس صفات شایسته؛ این حرکت بزرگ نه تنها باید با شناخت درست اصول و اهداف همراه باشد بلکه ایستادگی بر حق نیازمند صبر، اتحاد و ایمان محکم است تا منجر به تحقق وعدههای الهی شود.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی با بیان اینکه طبق فرمایش علامه جوادی آملی حاکمیت عدالت در زمان ظهور امام عصر (عج) متکی به سه رکن اساسی امام عدالت، قانون عدالت و امت عدالتخواه است، تاکید کرد: قانون عدالت همواره چه در قالب قرآن و اسلام ناب و چه در حضور امامان معصوم از امیرالمومنین علیهالسلام تا حضرت بقیةالله موجود بوده است، همچنین امام عدالت نیز همواره حضور داشتهاند، اما ضلع سوم یعنی امت عدالتخواه شرط ضروری برای تحقق این حاکمیت است، تا زمانی که چنین امتی پدید نیاید ولی خدا ظهور نخواهد کرد؛ زیرا اگر تنها وجود امام عدالت و قانون عدالت کافی بود این مأموریت پیشتر به دست خود امیرالمؤمنین علیهالسلام یا دیگر امامان تحقق مییافت و نیازی به دوران غیبت نبود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: شکلگیری چنین امتی نیازمند آمادگی برای فداکاری در مسیر تحقق حاکمیت الهی است، اگر میخواهیم امت ما به آن مرحله برسد که زمینهساز ظهور باشد باید در این مبارزه استقامت کنیم و پایدار بمانیم، همانطور که امام خمینی (ره) نیز با بیانی زیبا فرموده بودند مردم ما تا وقتی زیر سایه قرآن هستند، پیروزند.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی تاکید کرد: باید توجه کنیم که ما در چه جایگاهی هستیم و دشمن کجا قرار دارد، باید مظاهر قدرت خود را بشناسیم و تحولات جهانی را با دقت رصد کنیم، یکی از مواردی که اهمیت این شناخت را نشان میدهد اعترافات علنی دشمنان ماست، یکی از مراکز تحقیقاتی استراتژیک ایالات متحده گزارشی به کاخ سفید ارائه کرده که در آن مشکل اصلی دشمن با ایران را گسترش قرائت شیعی از اسلام معرفی کرده است، این گزارش تأکید دارد که آیتالله خامنهای رهبر ایران نه تنها نقشههای دشمن را میشناسد بلکه از اعتماد به نفس و اعتقاد ملت خود برخوردار است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برخی افراد وابسته به دشمن تلاش دارند رژیم جنایتکار اسرائیل را تطهیر کنند، گفت: آیا ظلم قابلیت تطهیر دارد؟ خوشبختانه حضور پررنگ مردم ایران در صحنه همواره نقشههای امنیتی و نظامی دشمن را خنثی کرده است، همین حضور و مقاومت باعث شده اسرائیلی که زمانی از امنیت کامل برخوردار بود امروزه حتی قلعهای امن هم برای خود نداشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی با تاکید براینکه این انقلاب توانسته است اندیشه مبارزه بر اساس عشق به علی بن ابیطالب علیهالسلام را در میان اقشاری زنده کند که پیشتر تنها توان مقابلهشان سنگ بود، بیان کرد: امروز همان مردم با همان تفکر با وجود تحمل سختیها و قربانیها چنان مقاومت میکنند که دشمن را دچار تزلزل کردهاند، این تفاوتِ ارزشمند تنها به برکت ایمان و مبارزه در راه حق ممکن شده است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه افکار عمومی جهان در سالهای ابتدایی شکلگیری اسرائیل عمدتاً یا به حمایت از آن تمایل داشتند یا درگیر بیتفاوتی بودند، بیان کرد: امروز با برکت مبارزاتی که بر اساس اسلام ناب شکل گرفته دیگر نهتنها شیعیان یا مسلمانان بلکه افراد از ادیان و اندیشههای مختلف نیز به حمایت از فلسطین و مخالفت با اسرائیل برانگیخته شدهاند، این تحول نشان از یک حرکت زیبا و مؤثر دارد که ابتکار عمل آن به دست کسانی است که این مسیر را هدایت کردهاند.
شناخت میدان نبرد و تهدیدات دشمن در جنگهای شناختی و رسانهای
وی با تاکید براینکه یکی از بزرگترین چالشهایی که در جنگهای شناختی و ادراکی با آن مواجه هستیم نقشهریزی دشمن برای کشاندن ما به بازی در میدان خودش است، اظهار داشت: این میدان، نه میدان جنگ واقعی یا مبارزه مستقیم است و نه خیابانهای شهرها بلکه میدان رسانه و فضای مجازیست؛ جایی که دشمن تلاش میکند تا افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهد.
حجت الاسلام و المسلمین کیوانی هفشجانی بیان کرد: هرچند ممکن است برخی افراد خاص یا مسئولین تحت تأثیر جنگ ادراکی و روانی دشمن قرار گیرند، ولی مادامی که ملت ما در نقشه دشمن بازی نکند و نقاط قوت خود را فراموش نکند دشمن ناکام خواهد ماند. این نقطه قوت چیزی نیست جز اندیشه ناب محمدی (ص) که بر پایه قرائت علوی و زهرایی از اسلام شکل گرفته و ریشه در آموزههای امام خمینی (ره) و رهبری انقلاب دارد.