حجت الاسلام حقجو: ایجاد مرکزی برای نیاز سازی پژوهشی در حوزه علمیه لازم است
حجت الاسلام محمد حسین حق جو، مدیر پژوهش و آموزش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، بیان داشت: در بحث پژوهش در حوزه باید از دو منظر ستادی و صفی بحث را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در زمینه ستادی حرکت های خوبی در حال انجام است اما به دلیل نداشتن سامانه مناسب و جامع، برنامه ریزیها هنوز به نیزوهای صفی و عملیاتی نرسیده است.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: چون تمرکز در بحث پژوهش وجود ندارد، افراد کارهای پژوهشی را به صورت فردی انجام می دهند و چون امکانات لازم را در دسترس ندارند، تحقیقات به صورت ناقص و یک سویه انجام می پذیرد.
این پژوهشگر حوزوی بیان داشت: در حوزه علمیه کارهای ستادی خوبی شده است اما ظرفیت های بالقوه در حوزه علمیه هنوز به صورت کامل استفاده نشده است.
وی بیان داشت: لازم است تا مجموعه های ستادی در امر پژوهش برنامه ریزی فراتر از خود داشته و متولی واحدی، پژوهش را سامان دهد.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: اگر کارهای ستادی سهل الوصول شده و گروه صف بتواند بتواند حداکثر استفاده را داشته باشد، شاهد یک حرکت بالنده در بحث تحقیقات حوزوی خواهیم بود و می توانیم به نیازهای داخل کشور، جهان اسلام و حتی غیر مسلمانان پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: عناصر و ابزار بالقوه در حوزه علمیه موجود است اما باید زمینه ها و بسترهای لازم فراهم شود تا تولید علم که مطالبه رهبری است، محقق گردد.
این استاد علوم تربیتی در ادامه با بیان اینکه امروز شاهد کارهای موازی و تکراری در مجموعه های پژوهشی هستیم، ادامه داد: با وجود اینکه بودجه این مراکز از مرکز واحدی تامین می شود اما مع الاسف می بینیم انی ماکر پشتیبانی کننده مانند وزارت ارشاد از روند و نتیجه پژوهش پرسش نمی کنند و یا اینکه به دلیل نداشتن اطلاعات دقیق از کارهای تکراری جلوگیری نمی کنند.
وی بیان داشت: در عمل دو نوع سیستم در مراکز پژوهشی باید فعال شود، نخست مراکزی که نیازسنجی می کنند و نیازهای پژوهشی دستگاه ها و نهادها را استخراج می کنند و دیگری مرکزی که ایجاد نیاز کرده و به امر نیاز سنجی، تامین نیاز و نیاز سازی بپردازند که به نظر می رسد ایجاد یک سازمان نیاز ساز پژوهشی در حوزه علمیه امری لازم است. /909/ت302/ع