قرآن مسیر پژوهش را هدفمند میسازد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد خبری هفته پژوهش قم، حجتالاسلام سید حسن اصلنژاد، مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به دیدگاه قرآن نسبت به امر پژوهش و تحقیق اظهار داشت: اسلام و قرآن انسان را به تحقیق و پژوهش دعوت کرده و از او میخواهند که راه و روش زندگی خود را با پژوهش و یافتن راهی درست برگزیند.
وی بیان داشت: پذیرش اصول اعتقادی در اسلام باید از روی تحقیق و جستجو باشد، در غیر این صورت ایمان شخص ارزشمند نخواهد بود.
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه تصریح کرد: پژوهش در اصل به معنای جستجوی حقیقت است و به معنای عامتر یعنی یافتن پاسخ سئوالهایی است که در ذهن داریم.
وی در ادامه یکی از فواید پژوهش و تحقیق را آگاهیبخشی به دیگران عنوان کرد و ابراز داشت: انسان زمانی که از طریق پژوهش و تحقیق به حقایقی دست مییابد آن را در اختیار دیگران قرار میدهد و در واقع افراد دیگر را نیز در نتیجه به دست آمده شریک میکند و این خود امری مهم و تاثیرگذار است.
حجتالاسلام اصلنژاد به نقش پژوهش در روند توسعه فعالیتهای قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به این اینکه قرآن پر از حقایق الهی و دفترچه راهنمای انسانها است و انسان از بدو تولد تا درون قبر و حتی بعد از آن جواب تمام سئوالهای خود را میتواند از قرآن استخراج کند.
وی با اشاره به آیه «و لا رطب و لا یابس الا فی کتاب مبین» بیان داشت: تمام مطالب در قرآن آمده پس میتوان با پژوهشهای هدفمند به بسیاری از حقایق الهی دست یافت و با دریافت این حقایق میتوان فعالیتها را هدفمند کرد.
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه گفت: با توجه به این مطلب میتوان موضوعات مستحدثه جامعه و مسائل اجتماعی، سیاسی ، اقتصادی ، روانشناسی و... را توسط پژوهشهای قرآنی استخراج کرد.
حجتالاسلام اصلنژاد بیان داشت: این پژوهشها موجب کشف موضوعات جدیدی میشود که افقهای تازهای را در عرصه فعالیتهای قرآنی برای ما به ارمغان خواهد آورد.
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه افزود: نتایج پژوهشهایی که از قرآن به عمل آمده موجب رشد و ارتقا سطح جامعه در همه زمینههای مثبت خواهد شد. /901/د102/ع