۰۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۳۸
کد خبر: ۹۴۳۵۳
پژوهشگر علوم انسانی:

انجام تحقیقات بنیادی برای نیفتادن در دام نظریات غربی یک ضرورت است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بیان داشت: باید مشکلات جامعه را شناسایی و تبدیل به مساله کنیم و سپس برای حل آن از ابزارهای لازم مدد بگیریم.
پرتو پژوهش


سید محمد تقی ابطحی، عضو گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: نظامی که می خواهد دانش محور باشد و بر اساس علم و آگاهی اداره شود، ضروری است که در بحث آموزش و ارتباط آن با پژوهش بکوشد.

وی بیان داشت: یکی از آسیب های جدی این است که در سیستم آموزشی ما مسائل کاربردی و عملی کم شده است و ارتباط پژوهش با نیازها زیاد شده است.

این محقق علوم انسانی ادامه داد: در حوزه علوم مهندسی با تدارک واحد ارتباط با صنعت، این نقیصه تا حدودی جبران شده است اما در عرصه علوم انسانی این مشکل به صورت جدی وجود دارد.

وی بر لزوم پیوند خوردن دانشگاه ها و مراکز پژوهشی علوم انسانی با نیازهای جامعه تاکید کرد و گفت: آموزش پژوهش محور می تواند راهکاری در این راستا باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه پژوهشی های بنیادی و کاربردی هر دو باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید تعریف صحیحی از انواع پژوهش بنیادی، کاربردی، توصیه ای به عمل آید.

قائم مقام سر دبیر فصلنامه روش شناسی علوم انسانی، اظهار داشت: روش های گوناگون تحقیقاتی بعد از تعریف باید به درستی در مرحله عمل مورد توجه قرار گیرد و اصول آن رعایت شود.

وی بیان داشت: نیاز ما به تحقیقات کاربردی برای حل مسائل عینی جامعه است که می توان به موضوعاتی نظیر محیط زیست، تورم، مشکلات اجتماعی، تمدن اسلامی اشاره کرد.

این استاد دانشگاه بیان داشت: رسیدن به تمدن اسلامی، کلان پروژه تحقیقاتی است که می توان پژوهش های زیادی ذیل آن تعریف کرد.

وی ادامه داد: تحقیقات بنیادی از این رو لازم است که ما باید نظریات بنیادی را در رشته های گوناگون منقح کنیم تا در دام نظریات غربی گرفتار نشویم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار داشت: باید مشکلات جامعه را شناسایی و تبدیل به مساله کنیم و سپس برای حل مساله از ابزارهای لازم مدد بگیریم. /909/ت302/ع

ارسال نظرات