روش پژوهش غرب در طرح مطالب علمی حوزوی ناکارآمد است
منصور شکوهی، محقق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: ضرورت پژوهش در حوزه علوم اسلامی و انسانی از مطالب روشنی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی بیان داشت: انسانها خطا کار هستند و در ساحت عمل و نظر دچار اشتباه خواهند شد که این امکان اشتباه ایجاب میکند مرتب دانستهها بررسی و در محک نقد و نظر قرار گیرد و یافته های جدیدتر و متقنتر استخراج شود.
این نویسنده کتابهای دینی بیان داشت: اگر نگاهی تاریخی به سیر علوم اسلامی داشته باشیم متوجه عدم تنقیح درست بحثهای روشی در این بخش خواهیم شد.
وی بیان داشت: اندشمندان حوزه دین پیوسته روشهای طرح مطلب را به صورت تجربی از اساتید خود آموختهاند و این روشها هیچ گاه مدون نشده است که این نقصی جدی را رقم زده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نراق با اشاره به اینکه در سال های اخیر متدولوژی پژوهش غربی را وارد فضای مطالعاتی اسلامی کرده ایم، بیان داشت: سعی کرده ایم این روشهای از غرب آمده را با پژوهشهای اسلامی هماهنگ کنیم اما واقعیت این است که این تطبیق در بسیاری از جاها ناکارآمد است.
وی بیان داشت: ضروری است تا محققان حوزه های علمیه به سراغ آثار علمای پیشین روند و روش طرح بحث و نقد و نظر آنها را استخراج و مدون کنند.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: امروز در سطح چهار حوزههای علمیه تلاش می شود تا محتوای حوزوی در شکل پایاننامههای دانشگاهی ارائه شود، این در حالی است که بسیاری از مطالب در این قالب قابل ارائه نیست.
این استاد دانشگاه بیان داشت: پژوهش در غرب از حیث روشی دارای فاکتورهای ارزیابی است که ما نمیتوانیم آن را بپذیریم زیرا آنها همه مطالب را نقدپذیر می دانند اما ما خط قرمزهایی همچون قرآن و روایات مسلم داریم.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: پژوهش دینی باید جدی گرفته شود و به آسیبهای این بخش توجه جدی شود و در جهت روشمند شدن پژوهش دینی و اعتلای آن گام های موثر عملی برداشته شود. /909/ت302/ع