۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۷
کد خبر: ۲۵۶۷۹۳
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی مطرح کرد؛

وحدت حوزه و دانشگاه نخستین گام ایجاد همدلی و همزبانی دولت و ملت

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام آقایی هدف اساسی از ایجاد همدلی و همزبانی دولت و ملت را اقامه قانون اساسی و مراقبت از اصول آن دانست و گفت: روشن گری و تعیین ضوابط برای ایجاد همدلی و همزبانی بطور شفاف و عملیاتی نیز از وظایف و نتایج نگاه مشترک حوزه و دانشگاه به این مسأله است.
وحدت حوزه و دانشگاه

حجت الاسلام محمد رضا آقایی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، گفت: به طور قطع رسیدن به یک نگرش و دیدگاه واحد و نه متفرق در مورد همدلی و همزبانی دولت و ملت و تبیین روشن مقصود رهبر معظم انقلاب از آن سبب می شود تا اولا عکس العمل جامعه علمی به قضیه منطقی شود و از طرفی نگرش مردم به موضوع نیز به جامعه علمی کشور مستند گردد.

 

وی در ادامه با بیان این که تبیین دینی و مستند به آیات و روایات رسیده از معصومان(ع) در خصوص مفهوم بلند همدلی و همزبانی و  مصادیق آن در عرصه عمل ضرورتی انکار ناپذیر است ابراز داشت: مردم به دلیل تنوع برداشت و سطح درک و فهمشان ممکن است قرائت های متعدد و بعضا متضادی از این دو مفهوم داشته باشند و در نتیجه در وادی عمل دچار دوگانگی در رفتار شوند.

 

حجت الاسلام آقایی گفت: تلاش مشترک حوزه و دانشگاه در راستای ایجاد روشنگری عمومی در خصوص مفاهیم کاربردی اتحاد ملی، نقش مؤثری در ایجاد همزبانی ملی و معنای این دو واژه را به دنبال دارد.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: اظهار نظر مشترک از ناحیه دو قطب اساسی و کلیدی علمی کشور، نوعی اعتماد و اطمینان به صحت و درستی این مهم و اهمیت موضوع را به دنبال دارد، چرا که اگر گروه نخبگان جامعه بطور مشترک و همزمان از این همزبانی و همدلی حمایت و آن را تبیین دینی و علمی کنند دولتیان نیز ضمن احترام به آنها سعی خواهند کرد تا از نظرات آنان بیش از پیش استفاده کنند.

 

وی تصریح کرد: همراهی حوزه و دانشگاه در تبیین مفاهیم همدلی و همزبانی دولت و ملت عاملی خواهد بود برای رفع دو دستگی ها و نگاه های تنگ نظرانه از سوی دو طرف.

 

حجت الاسلام آقایی ادامه داد: البته این مسأله مهم که در همزبانی و همدلی دولت و ملت باید کدام آرمان و کدام ارزش و کدام تلاش انقلابی اجر نهاده و از آن تخطی نشود خطوط قرمز جمهوری اسلامی کدام است نیز مهم و اساسی است.

 

مدیر گروه مطالعات اجتماعی دانشنامه انقلاب اسلامی تأکید کرد: بطور قطع همدلی و همزبانی در مسیر آرمانهای الهی در درجه اول، همسویی با سنت اهل بیت از طرف دیگر و احیای ارزش های انقلاب و پاسداری از خون شهیدان از دیگر سو منطق این همدلی را تبیین می کند.

 

حجت الاسلام آقایی هدف اساسی از ایجاد همدلی و همزبانی دولت و ملت را اقامه قانون اساسی و مراقبت از اصول آن دانست و تصریح کرد: روشن گری و تعیین ضوابط برای ایجاد همدلی و همزبانی بطور شفاف و عملیاتی نیز از وظایف و نتایج نگاه مشترک حوزه و دانشگاه به این مسأله است.

 

 وی گفت: مردم انتظاراتی دارند که بر فرض مشروع بودن آنها توجه به شرایط و مقتضیات زمان نقش قابل توجهی در میزان انتظار از پاسخ دولت به آن است که همسطحی مردم با دولت در این زمینه می تواند ضمن قانع سازی مردم به کاهش انتظارات، زمینه تحقق همدلی و همزبانی را فراهم سازد.

 

عضو جامعه المصطفی عنوان کرد: دولت موظف به ارائه گزارش از تمامی عملکرد خود به ملت است که اگر صادقانه عمل کند خود تجلی گاه همدلی با ملت خواهد شد و چون دولت از بدنه ملت تشکیل شده و تلاش های او نیز در راستای نیازها و تامین خواسته های مشروع ملت در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است بطور خود به خود همزبانی بین ملت و دولت را نیز محقق خواهد ساخت.

 

حجت الاسلام آقایی تصریح کرد: تئوریزه کردن این موارد، تبیین آنها و ترویج آن کاری مورد انتظار و همسو از حوزه و دانشگاه است که خود سندی بر تحقق همدلی حوزه و دانشگاه خواهد بود./939/ت302/ب4

ارسال نظرات