معارف دینی مانع تزلزل بنیان خانواده می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابلسر، حبیبالله حلیمی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در دوره آموزشی خواهران مبلغ که در مجتمع فرهنگی هنری کوثر بابلسر برگزار شد با اشاره به این که احترام به شخصیت افراد، در وجود آنان عشق و محبت مىآفریند، افزود: ریشه همه ارزشهای اخلاقی، ایمان به گزارههای دینی بوده که این ایمان مبتنی بر معرفت و شناخت است، به گونهای که هر چه معرفت کاملتر باشد، آن ایمان نیز بارورتر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه بايد بپذيريم که از ميان سه عنصر فرد، خانواده و جامعه؛ خانواده در رأس اين هرم قرار میگيرد، تصریح کرد: هرگونه اختلال، تنش، تزلزل، کمبود محبت، کمرنگ بودن ارتباط عاطفی درست و نارسايیها و گرفتاریهای اخلاقی و تربيتی در خانواده، در شکلگيری شخصيت فرد و به دنبال آن، پايهريزی يک جامعه اثر مستقيم دارد.
حلیمی با اشاره به اینکه منظور از تربیت دینی چیزی جز تربیت اسلامی نیست، تأکید کرد: مهمترین وظیفه ما اعم از والدین و معلم این است که فرزندانمان را در محیط خانه و مدرسه در بعد شناخت و ایمان در حوزه دینی و در بعد عمل به بایدها و نبایدها در قلمرو اخلاق پرورش دهند.
رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: تنها راه برونرفت از بحرانها روی آوردن عمیق و عاشقانه به خویشتن خویش، فطرت اصیل و احساس درونی حقیقتجو انسانی است.
استاد حوزه و دانشگاه مازندران با اشاره به آیات و روایات فراوانی که در زمینه تربیت دینی خانواده وجود دارد، گفت: والدین و به ویژه پدر، به عنوان سرپرست خانواده وظیفه مهمی در زمینه مسائل دینی فرزندان و دیگر اعضای خانواده بر عهده دارد.
حلیمی هدف اساسى دین اسلام را تربیت انسانها و تأمین سعادت بشر در همه ابعاد وجودی دانست و بیان کرد: صدا كردن همسر با نامى كه بیشتر دوست دارد، در ایجاد انس و الفت در میان زوجین تأثیر بسزایى خواهد داشت.
وی با بیان اینکه طبق آموزشهاى اسلام، سلام كردن با صداى رسا و واضح و با آهنگى عاطفى و جذاب موجب تقویت روابط بین زن و شوهر خواهد شد، اضافه کرد: سلام با لحنى عاطفى كینهها را از بین میبرد، روحیه را تقویت و دلها را به هم نزدیک مىکند.
این مشاور خانواده با اشاره به این که سلام دادن به جمع خانواده و به ویژه زن و شوهر به یكدیگر، نشاط آور و فرحبخش است، تأکید کرد: زوج جوانى كه با هم پیمان زناشویى مىبندند، به طور معمول بر مبناى علاقه درونى و عشق پاكى است كه به یكدیگر دارند، اما آنچه كه در اسلام تأكید شده، بنیان خانواده را تقویت مىكند و محبت و الفت را میان زوج جوان افزایش مىدهد، اظهار و ابراز آن است.
استاد حوزه و دانشگاه مازندران با بیان اینکه هدیه دادن نوعى احترام به طرف مقابل محسوب مىشود، افزود: انسانى كه هدیه مىگیرد، بىاختیار و از روى فطرت خدادادى خویش، مهر و محبت هدیهدهنده را در دل خود جاى مىدهد.
رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران ادامه داد: این نكته در روابط زناشویى از اهمیت خاصى برخوردار است و عامل مهمى در ایجاد انس، الفت و همگرایى نسبت به زن و مرد بهشمار مىرود.
این مشاور خانواده یکی از کلیدهای اصلی ورود به خانهای رویایی را رعایت احترام عنوان کرد و گفت: اعضای چنین خانهای به یکدیگر احترام میگذارند و هیچ وقت به بهانه صمیمیت و نزدیکی و یا اختلاف نظر، حرمت یکدیگر را نمیشکنند، در چنین خانوادههایی همسران به یکدیگر احترام میگذارند، همدیگر را با القاب زیبا صدا میکنند و پشت سر هم حرفهای نامناسب نمیزنند.
وی به آیات و روایاتی که در مورد مسأله خانواده و تحکیم بنیان خانواده وجود دارد، اشاره کرد و گفت: برای داشتن حکومتی قوی، مستقل و مؤثر باید نهاد خانواده قوی شده و از آسیبها جلوگیری کرد که در این میان نقش حکومت، دولت و دستگاههای اجرایی بیشتر احساس میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه قرآن کریم نیز کانون خانواده را نشانه جلوهای از رحمت خداوند میداند، تصریح کرد: با توجه به اینکه امروزه دشمن نیز با ارائه برنامههای مختلف در صدد براندازی و از هم پاشیدن نظام خانواده است بنابراین وظیفه دولت و حکومت در این باره سنگین میشود.
حلیمی در ادامه به بحران های موجود در خانواده ها اشاره کرد و با بیان این که اساس خانواده ها در حال پاشیدن است و در غرب، دیگر روابط عاطفی بین خانواده ها وجود ندارد، گفت: در غرب توجهی به خانواده نمی شود به همین دلیل خانواده ها از هم می پاشند، در واقع نگاه غلط غرب به جایگاه خانواده موجب تزلزل در بنیان خانواده شده است.
رییس داشکده الهیات دانشگاه مازندران افزود: روابط و پیوندی را که میان مسلمانان در زمینه خانواده وجود دارد، در غرب پاشیده است و خود نشانه این است که مسلمانان هنوز پایبند به این ارزشی که شارع مقدس اسلام برای امر خانواده در نظر داشته است را دارند.
حلیمی با بیان این که متأسفانه امروز مسائل مختلفی دست به دست هم داده اند تا نقش خانواده آن طور که شایسته است مورد توجه قرار نگیرد، افزود: متأسفانه امروز شاهد آن هستیم زن و مرد که مهم ترین رکن نظام مقدس خانواده به شمار مى روند کمتر به آن بها داده مى شود.
استاد حوزه و دانشگاه مازندران با اشاره به این که امروز دنیاى غرب به آفت تزلزل در بنیان خانواده مبتلا شده است، ادامه داد: متأسفانه آثار سوء آن با ورود سبک زندگی غربی به جوامع شرقی نیز رسوخ کرده است./950/202/ب2