خواهران طلبه اسوه همسرداری در جامعه باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، حجت الاسلام حسن عرفان، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در آستانه عیدسعید غدیرخم، در مراسم افتتاح سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه خواهران شهرستان نجف آباد که صبح امروز در محل حوزه الزهرا گلدشت برگزار شد، با تبریک عیدالله الاکبر گفت: یکی از راه های شناخت عظمت غدیر سخنان ائمه معصومین در این زمینه است.
وی در ادامه بیان داشت: غیر از خطبه ای که پیامبر در روز غدیر بیان کردند، مواردی چون خطبه خود حضرت امیرمؤمنان در غدیر و همچنین زیارت حضرت علی در روز غدیر از جمله منابعی است که متاسفانه بسیار مورد غفلت شیعه قرار گرفته است و برای شناخت غدیر باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
حجت الاسلام عرفان در ادامه به اهمیت جایگاه حوزه های علمیه خواهران در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: یکی از توقعات جدی جامعه از یک خواهر طلبه، قرار گرفتن به عنوان یک همسر ایده آل است و این یکی از انتظارات به حق نسبت به بانوان طلبه ما در سطح جامعه است.
وی با تذکر نسبت به کم کاری حوزه های علمیه در پرورش بانوان طلبه به عنوان یک همسر موفق افزود: در روایتی پیامبر اکرم خطاب به حضرت زهرا فرمودند که زنی است که هم پای تو وارد بهشت می شود و آن زن یک چوپان است که اسوه شوهرداری است که حتی در خانه را بدون اذن شوهرش به روی حضرت زهرا باز نکرد.
خواهران طلبه باید اسوه همسرداری در جامعه باشند
استاد اخلاق حوزه علمیه قم در ادامه تصریح کرد: متاسفانه گمان می کنیم راه های سیر و سلوک تنها پرداختن به عبادات و تحصیل این دروس حوزوی و اخلاقی است در حالی که برای یک زن، سیر و سلوک واقعی، آموختن راه های درست همسرداری کردن است تا به آنجا برسد که هم پای حضرت زهرا شود.
وی با اشاره به برخی کوتاهی در این زمینه و غفلت حوزه ها نسبت به این مسأله ادامه داد: گاهی بانوان طلبه ما از دروس حوزوی تنها مبانی فقهی آن را در زندگی به کار می برند در حالی که فقه تنها حداقل ها را نشان می دهد و یک طلبه خواهر زمانی موفق خواهد بود و به مقامات بالای عرفانی می رسد که در درجه اول یک همسر نمونه باشد.
حوزه های خواهران نیازمند تحول انقلابی در عرصه خانواده است
حجت الاسلام عرفان با بیان این که نباید روش آموزشی حوزه ها همانند دیگر مراکز آموزش عالی باشد، بیان داشت: همیشه دانشگاه را به عنوان یک محیط ابزارسازی معرفی می کنند نه انسان سازی و اکنون این انتقاد به خود حوزه ها نیز وارد است که در قرن 21 بعد از گذشت 30 سال از انقلاب و تأسیس حوزه های خواهران هنوز نتوانستیم یک اسوه همسرداری از طلبه های خواهر داشته باشیم.
وی در ادامه خواستار یک تحول انقلابی در سطح حوزه های خواهران در زمینه این مسئله شد و افزود: این غفلت در حوزه ها باعث شکست های فراوانی خواهد شد که متاسفانه یکی از آسیب های امروز جامعه که بالا بودن آمار طلاق است، به معضل خانواده های طلبه نیز تبدیل شده است و باید این غفلت جبران شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان احادیثی از پیامبر اکرم درباره وظیفه اصلی یک زن گفت: پیامبر در موارد کمی به افراد سلام می رساندند و یک نمونه اش، سلام رسول الله به یک زن بود که او را به عنوان یکی از خدمتگزاران خدا در زمین معرفی می کند و بالاترین مراحل سیر و سلوک، برای یک زن در خانه طی می شود.
لازم به ذکر است شهرستان نجف آباد دارای 6 حوزه علمیه خواهران در سطح دو و سطح سه می باشد که 5 حوزه در سطح دو و یک حوزه در سطح سه با حضور 1000 طلبه در حال فعالیت می باشد./202/1306/ب1