رژیم صهیونیستی وتلاش نافرجام برای رسیدن به قاره آفریقا
به گزارش خبرگزاری رسا، « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دردیدارهای خود با سران برخی کشورهای آفریقایی عنوان کرده است رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه همکاری متقابل با همه کشورهای آفریقایی است و امیدوار هستم همه کشورهای آفریقایی نیز به رژیم صهیونیستی تمایل داشته باشند.
این سخنان نخست وزیر رژیم صهیونیستی درحالی مطرح شده است که که مقامات رژیم صهیونستی در روزهای اخیر به دنبال گسترش نفوذ سیاسی خود در مناطق گوناگون قاره آفریقا هستند که به گفته تحلیلگران سیاسی تاکنون بی نتیجه مانده است.
بر اساس اعلام ناظران منطقه ای، نتانیاهو به دنبال افزایش روابط سیاسی واقتصادی با کشور های آفریقایی است تا از این طریق قدرت فزاینده ایران در میان ملت های آفریقایی را محدود سازد که البته این تلاش ها تاکنون نتیجه مثبتی نداشته است.
این درحالی است که حضور رژیم صهیونیستی درنشست سران اتحادیه غرب آفریقا ( اکوآس) که اواخر سال جاری در آبوجا ( پایتخت نیجریه) برگزار می شود، در هاله ای از ابهام قرار دارد و «محمد بوهاری» رییس جمهوری نیجریه هنوز موافقت خود را با حضور رژیم صهیونیستی در این نشست اعلام نکرده است.
افزایش تلاش های نافرجام مقامات رژیم صهیونیستی در حالی است که نتانیاهو نخست وزیر این رژیم، در نشست منطقه ای با عنوان 'امنیت و تروریسم' گفته بود: سفر من به آفریقا دروازه ورودی مناسبات رژیم صهیونیستی با کشور های آفریقایی است و من از این بابت بسیار خوشحالم.
ناظران سیاسی معتقدند که این سخن رسمی نشان از حضور پررنگ اما شکست خورده رژیم صهیونیستی در قاره آفریقا با اهداف پشت پرده امنیتی دارد.
رژیم صهیونیستی درازای دادن بسته های مالی و درظاهر حمایتی، به دنبال جذب کشورهای آفریقایی در مجامع بین المللی است؛ حقیقتی که چند ماه پیش « آوی گرانوت» رییس اسبق بخش آفریقای وزارت خارجه به آن اعتراف کرد.
علاوه برآن، در سفر اخیر رژیم صهیونیستی به چهار کشور آفریقایی، بیشتر توافقات امنیتی رژیم صهیونیستی در کشور کنیا صورت گرفت. راه اندازی خط مستقیم پرواز تل آویو – نایروبی، سرمایه گذاری برای توسعه زیرساخت های بندر « مومباسا» کنیا، ساخت دیوار حائل در مرزهای کنیا - سومالی با الگو برداری از ساخت نوار غزه با همکاری شرکت سیستم های امنیتی « ماگال» وابسته به رژیم صهیونیستی از توافقات امنیتی این رژیم با کنیا بود.
به گزارش ایرنا، اجرای پروژه های آبرسانی از سوی شرکت « نتافیم» و نیز تکمیل پروژه های معدن و ساخت توربین های بادی در کنیا از دیگر محورهای مورد توافق دو طرف بود.
نکته پر اهمیت آن است که رژیم صهیونیستی علاوه بر کسب منافع اقتصادی درقاره سیاه به دنبال حمایت وتایید این رژیم ازسوی کشورهایی آفریقایی در سازمان های بین المللی نیز است.
این رژیم شکست خورده که از کمترین مقبولیت عمومی در نزد افکار عمومی منطقه و جهان برخوردار است، پیوسته از سوی کشورهای آفریقایی به دلیل اشغال اراضی فلسطینی ها و فعالیت هسته ای مورد انتقاد است و موضوع اشغال غیر قانونی فلسطین که نقض آشکار قوانین حقوقی و بین المللی است، ضربه سختی به روابط این کشورها با تل آویو وارد کرده است.
در این میان، «ران پروزر» سفیر پیشین این رژیم در لندن با اشاره به سفر تیرماه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به چهار کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا، روآندا و اتیوپی، گفت: برنامه راهبردی رژیم صهیونیستی در خصوص آفریقا این است که با کمک های مالی به این کشورها و جذب آنها به سمت خود، از حق رای آنها در مجامع بین المللی استفاده کند.
پروزر تاکید کرده است: آفریقا برای ما هدفی بزرگ و راهبردی است. همه کشورهای آفریقایی می توانند از تحکیم همکاری با رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
بی تردید سفر نتانیاهو به قاره سیاه صرف نظر از اهداف اقتصادی، دارای اهداف امنیتی و سیاسی است؛ اهدافی که تنها گوشه ای از آن در قالب تفاهنامه های رسمی و ظاهری از سوی رسانه های بین المللی همسو با این رژیم منتشر شده است.
حمایت از گروه های شورشی و جدایی طلب در کشورهای آفریقایی با هدف تجزیه، دامن زدن به بحران « آب» با هدف سودآوری بیشتر برای عقد قراردادهای بیشتر و نیز حمایت لجستیکی از کشورهای آفریقایی برای همسو کردن سیاست های آنها با تفکر ضد بشری صهیونیسم از اهداف پنهان رژیم ضدبشری صهیونیستی است.
افزون برآن، حضور موثر رژیم صهیونیستی در قاره آفریقا هیچ گاه صورت واقعیت به خود نخواهد گرفت؛ چرا که ملت های آفریقایی و همه نهاد های دولتی در کشورهای آفریقایی به اهداف پشت پرده این رژیم آگاهی کافی دارند و اجازه غارت و چپاول منابع طبیعی و ثروت ملی خود را نمی دهند.
اگرچه تلاش های نافرجام نتانیاهو در حاشیه هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای متقاعد ساختن سران برخی کشورهای آفریقایی هم چنان ادامه دارد اما ملت های پیشرو آفریقا همیشه با سیاست های استعمار گونه این رژیم مقابله کرده اند و نفوذ سیاسی این رژیم در قاره سیاه را به خوبی تشخیص داده و با آن مخالفت خواهند کرد.
در حال حاضر تحلیلگران سیاسی بر این باورند که افکار عمومی منطقه و جهان هیچ ارزش حقوقی و سیاسی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستند و همین امر موجب گشته است که مقامات این رژیم به دنبال افزایش نفوذ خود در کشورهای نه چندان قدرتمند آفریقایی باشند؛ تلاشی نا فرجام که مانند دیگر اقدامات این رژیم غیرقانونی، بی نتیجه خواهد ماند./982/ب102/د