باید در حفظ انقلاب کوشا باشیم
حجت الاسلام مجتبی درودی، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اظهار داشت: یکی از ویژگیهای بنیادی رفتاری حضرت امام خمینی(ره) در نهضت اسلامی، بصیرت بخشی ایشان به مردم ایران بود.
حجت الاسلام درودی با بیان این که امام خمینی(ره) در صدد بودند تا مردم به یک روشنگری، روشنبینی و حسن تشخیص برسند، اظهار داشت: امام راحل در صدد توانمندسازی مردم از طریق انتقال بصیرت بود و میخواست تا مردم علاوه بر کسب روشنبینی، اندیشهای عمیق نیز داشته باشند.
وی ترغیب مردم به باورها و ارزشهای دینی را از مؤلفههای مهم و ارزشمند بصیرتبخشی امام راحل برشمرد و ابراز داشت: اگر بخواهیم ویژگیهای بصیرت بخشی حضرت امام(ره) را تحلیل کنیم، ترغیب مردم به باورها و ارزشهای دینی در درجه اول این ویژگیها جای خواهد گرفت.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: سیره نظری و عملی امام راحل برخاسته از نگرشهای الهی به پدیدهها و رخدادها بود. از این رو باورها و ارزشهای دینی نقش مهم و کلیدی در سخنان، پیامها، رفتارها و عملکردهای ایشان داشت.
وی با اشاره به این که امام در صدد بود تا ارزشهای دینی را به مردم تبیین کرده و مردم را به سمت و سوی معنویت الهی سوق دهد، یادآور شد: امام خمینی(ره) معتقد بود که شالوده اصلی ایجاد نهضت اسلامی و همچنین حفظ، تثبیت و استمرار چنین نظامی مبتنی بر وجود معنویت الهی در میان ملت است.
حجت الاسلام درودی با تأکید بر این که امام راحل تهدیدها را به فرصت تبدیل میکرد، خاطرنشان کرد: امام راحل با بصیرت بخشیدن به مردم میکوشید تا تحول روحی و معنوی در افراد ایجاد کند، از این رو تهدیدهای پیش رو را به فرصت تبدیل میکرد.
وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) به مردم توصیه میکرد که پدیدههای تاریخی را بررسی و تحلیل کنند و با عبرت گرفتن از آن پدیدهها توطئهها و ترفندهای دشمنان انقلاب را خنثی بکنند تا دشمنان اسلام قدرت نفوذ در انقلاب را نداشته باشند.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان فرازهایی از فرمایشات بنیانگذار انقلاب اسلامی، ابراز داشت: امام راحل با بیان جمله: «ما باید از تاریخ عبرت ببریم، در زمان مشروطه آنهایی که میخواستند ایران را نگذارند به هیچ سامانی برسد و چماق استبداد تا آخر باقی بماند»، در صدد بصیرت بخشی به مردم ایران بودند تا به واسطه بصیرتی که برای آحاد جامعه ایجاد میشود، تحولی عظیم در کشور به وجود آورند.
وی در ادامه به یکی دیگر از سخنرانیهای امام خمینی(ره) اشاره و تصریح کرد: امام راحل در سخنرانیهایش ابتدا بصیرت را در مردم ایجاد میکرد و سپس از زبان مردم، هدفها و آرمانهای مردم را بیان فرمود.
حجت الاسلام درودی با بیان این که امام راحل فرمودهاند: «مردم به دنبال اسلام خواهی بودند»، افزود: ایشان در فرازی ملت را خواهان اسلام معرفی کردهاند و دلیل علاقه مردم به ایران، به سبب اسلامی بودن آن است، از این رو تک، تک مردم فریاد اسلام سر دادند و بر ضد طاغوت و بر ضد کسانی که میخواستند اسلام را به فراموشی سپارند، قیام کردند.
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) اولین هدف و خواسته آحاد جامعه را اسلام خواهی و اسلامگرایی مردم دانست و با توجه به وابستگی شدید رژیم پهلوی در نیازهای فرهنگی، اقتصادی و صنعتی به بیگانگان شرق و غرب، دومین خواسته مردم را تأمین استقلال کشور عنوان کرد.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که وابستگی ایران به کشورهای بیگانه در حدی بود که استقلال یافتن کشور دور از ذهن به شمار میرفت، تأکید کرد: با هدایت و رهبری روحانیت که در رأس آن رهبر کبیر انقلاب اسلامی بود که این باور را در آحاد جامعه زنده کرد که ما میتوانیم خود استقلال کشور را حفظ کنیم. از این رو به یاری حق و فداکاری مردم ایران، دست بیگانگان از مملکت کوتاه شد.
وی اظهار داشت: امام راحل با تأکید بر لزوم حفظ استقلال کشور در زمینههای مختلفی همچون، فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و غیره فرمود: «ما میخواهیم مملکتمان از خودمان باشد و مستقل باشد و تحت رهبری دیگران نباشد، ما میخواهیم مخازن مملکت ما از خودش باشد، ما میخواهیم در این مملکت خودمان کار بکنیم و خودمان نتیجه کار را ببریم».
درودی ابراز داشت: سومین نکتهای که حضرت امام خمینی(ره) به عنوان هدف و خواسته مردم مطرح کرد، تأمین آزادی بود از این رو در این باره فرموده است: «این چه وضعی است که در ایران است، این چه آزادی است که اعطا فرمودهاند آزادی را، مگر آزادی اعطا شدنی است؟! خود این کلمه جرم است، کلمهای که اعطا کردیم آزادی را، این جرم است، آزادی مال ملت و مردم است ...».
وی اظهار داشت: امام راحل معتقد بود که سرنوشت کشور و ملت، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به دست شاه و ایادی خارج او بود از این رو مردم باید به آزادی رسیده و خودشان مملکت را اداره بکنند.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، یادآور شد: یکی از بزرگترین دغدغههای امام خمینی(ره) پیش از پیروی انقلاب اسلامی، استقرار حکومت اسلامی بود، بنابراین در یکی از فرمایشاتش به این نکته اشاره میکند.
وی در ادامه گفت: حضرت امام(ره) فرموده بود: من اولین فرصتی را که پیدا کنم، به خواست خدا میروم ایران و اولین قدمی که بر میدارم، تأسیس میکنم یک دولت اسلامی مبتنی بر احکام اسلامی، مبتنی بر رأی مردم، پیشنهاد میکنیم بر مردم، رأی از آنها میگیریم و یک حکومت اسلامی تأسیس میکنیم».
حجت الاسلام درودی، تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) بر این عقیده بود که برای رسیدن به اهدافی جمعی ملت ایران، چارهای جز عبور از مسیر بصیرت بخشی و ایجاد تحول روحی و معنوی در آحاد جامعه وجود ندارد.
وی با تأکید به این که در فرایند انقلاب اسلامی و شکلگیری نهضت اسلامی ایران، تحول روحی و معنوی بزرگی در جامعه رخ داد، خاطرنشان کرد: در عصر کنونی ضروری است تا همزمان با حفظ تحول روحی و معنوی مردم جامعه، در حفظ، تثبیت و نگهداری این انقلاب کوشا باشیم. /878/302/ص