کار فرهنگی مردمی ماندگار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، جوادي ييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان دوشنبه شب در همايش كانونهاي فرهنگي هنري مساجد شهرستان كاشان كه به مناسبت بيست و چهارمين سالروز تأسيس كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور در سالن آمفي تئاتر دانشگاه علوم پزشكي كاشان برگزار شد، گفت: كانونهاي فرهنگي مساجد با كمترين امكانات مردمي ترين كار فرهنگي را در حوزه مسجد انجام مي دهند.
وي با اشاره به اينكه مسجد مقدسترين و معتبرترين مكان براي كارهاي فرهنگي است، افزود: مسجد در پيروزي انقلاب اسلامي و بسياري از فعاليتهاي مردمي در دوران انقلاب و دفاع مقدس خاستگاه انقلاب اسلامي بود و كانونهاي فرهنگي هنري مساجد نيز به صورت مردمي در مساجد شكل گرفت.
جوادي، گفت: كانونهاي فرهنگي مساجد در كنار برخي از نهادهاي ديگر از جمله پايگاه هاي مقاومت بسيج و انجمن اسلامي فعاليتهاي خود را پيگيري ميكند و در اين راه موفق بوده است.
وي با اشاره به فعاليت حدود 200 كانون فرهنگي هنري فعال در شهرستان كاشان اشاره كرد و يادآور شد: شهرستان كاشان با اين تعداد كانون فرهنگي هنري مساجد، يك درصد كانونهاي فرهنگي مساجد سراسر كشور و 10 درصد كانونهاي فرهنگي مساجد استان اصفهان را به خودش اختصاص داده است.
به گفته وي، كانونهاي فرهنگي مساجد كاشان فراز و فرودهايي نيز دارند به طوريكه برخي از اين كانونها به اندازه يك نهاد فرهنگي فعاليت دارند و برخي ديگر فعاليت كمتري دارند كه بايد آسيب شناسي شود، چرا كه با وجود بودجه هاي اندك فرهنگي دولت، برخي از كانونها داراي ظرفيتهايي را دارند كه بعنوان كانونهاي معين و پيشرو هستند مطرح هستند.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان بر تعامل كانونهاي فرهنگي هنري مساجد با شهرداريها، بسيج، دهياري و ديگر ظرفيت هاي شهري و روستايي تأكيد كرد و افزود: هر فعاليتي كه انجام شود و هر موفقيتي كه كسب ميشود مهم نيست به نام اداره فرهنگ و ارشاد و يا كانون فرهنگي باشد، بلكه مهم اين است كارها روان تر و سريعتر انجام شود.
جوادي در ادامه ورود كانونهاي فرهنگي هنري مساجد به حوزه كتاب و كتابخواني را قابل تقدير خواند و اظهار داشت: كسب عنوان روستاي دوستدار كتاب در كشور از سوی روستاي دارالسياده علوي افتخاري بود كه براي كانون فرهنگي هنري مسجد روستاي علوي به ثبت رسيد و حدود 30 تا 40 ميليون تومان امكانات به روستاي علوي اختصاص داده شد.
وي با تأكيد براينكه امروزه در مباحث فرهنگي به صورت دستوري نمي توان كار فرهنگي انجام داد، اظهار داشت: كاري كه مردمي باشد و مردم خود جوش وارد شوند اهداف فرهنگي محقق می شود، اما اگر چنانچه فعاليتهاي فرهنگي دستوري و يا بخشنامه اي باشد عملا هيچ كاري انجام نخواهد شد.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان استفاده از ظرفيت هاي مردمي در فعاليتهاي كانونهاي فرهنگي مساجد را مهم قلمداد كرد و افزود: در حوزه كتابخواني اين انتظار از مردم كاشان است كه همانگونه كه اين شهرستان در بين يكصد شهر كشور، به عنوان دومين شهر خلاق در حوزه ترويج كتابخواني انتخاب شد، فعاليتهاي حوزه كتابخواني روي زمين نماند و فعاليتها اطلاع رساني شود.
جوادي از كانونهاي فرهنگي هنري مساجد خواست همانگونه كه در برنامه هاي عزاداري ائمه اطهار(ع) فعال هستند و عزداري ميكنند در برنامه هاي ولادت ائمه اطهار(ع) نيز فعال باشند و شخصت ائمه اطهار(ع) را به نسل جوان معرفي كنند و مطمئن باشند تأثير پذيري زيادي براي نسل جوان خواهد داشت.
به گفته وي، مسجد تنها مكاني براي گريه كردن نيست، بلكه به فرموده امام راحل، مسجد يك سنگر فرهنگي است كه بايد همه جوانب زندگي ائمه اطهار(ع) را پوشش بدهد.
جوادي در ادامه با اشاره به اينكه كانونهاي فرهنگي كه قصد فعاليت در حوزه آسيب شناسي فضاي مجازی را دارند اداره فرهنگ و ارشاد با آنها همكاري خواهد داشت، گفت: طرح آسيب شناسي فضاي مجازي در سال96 از كانون فرهنگي هنري مسجد سلمان كاشان به صورت پايلوت آغازخواهد شد و مسجد سلمان اولين مسجدي خواهد بود كه در اين زمينه فعال خواهد شد.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان در ادامه از تأسيس دفتر ادبيات مقاومت در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان خبر داد و گفت: مديران كانونهاي فرهنگي مساجد ارتباط خود را با دفتر ادبيات مقاومت قوي كرده و در حوزه شهدا و بزرگداشت شهدا از تجربيات ما استفاده كنند./203/1307/ب1