۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
کد خبر: ۵۳۴۲۱۵

برنامه عقیم‌سازی مسلمانان روهینگیا، شیوه‌ای جدید برای نابودی این قوم

مقامات بنگلادشی اعلام کردند که دولت این کشور قصد دارد به منظور کنترل جمعیت نزدیک به یک میلیون نفری مهاجران روهینگیا در این کشور، کسانی را که داوطلب هستند، عقیم کند.
پناهجویان روهینگیا

به گزارش خبرگزاری رسا، واکنش نظامی ماه گذشته (25 آگوست) میانمار به حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری آرکان روهینگیا (ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخاین سبب شده است که نزدیک به 600 هزار مسلمان روهینگیا از میانمار به بنگلادش فرار کنند.

پناهجویان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در شهر مرزی کاگس بازار مستقر شده اند. این در حالیست که حتی پیش از آغاز موج جدید خشونت ها، حدود 300 هزار پناهجوی روهینگیا در این منطقه حضور داشتند.

پینتو کانتی بتاچارجی، رییس خدمات برنامه ریزی منطقه کاگس بازار گفت: آگاهی کمی در میان مهاجران روهینگیا در مورد روش های جلوگیری از بارداری وجود دارد.

وی افزود: هیچ یک از مسلمانان روهینگیا در میانمار آموزشی در مورد روش های کنترل بارداری ندیده اند. در اردوگاه ها خانواده هایی با 19 فرزند وجود دارند. بسیاری از مردان روهینگیا نیز با روش های کنترل بارداری مخالف هستند.

دولت میانمار اقلیت روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می داند و حقوق شهروندی آنها را سلب کرده و از ارائه خدماتی مانند آموزش به آنها خودداری کرده است.

بتاچارجی اظهار کرد: مقامات خدمات خانواده بنگلادش از دولت درخواست کرده اند تا طرح داوطلبانه عقیم سازی برای مردان و زنان پناهنده روهینگیا را تایید کند.

وی تاکید کرد: عقیم سازی بهترین روش برای جلوگیری از کنترل جمعیت مهاجران روهینگیا می باشد.

این درحالی است که به گفته فعالان حقوق بشر این طرح بنگلادش با مخالفت های زیادی روبرو خواهد شد.

فرهانه سلطان یک داوطلب برنامه ریزی خانواده که در ارودگاه های مهاجران به زنان روهینگیا مشاوره می دهد گفت: در راخین، بسیاری از مسلمانان روهینگیا به دلیل ترس از اینکه مقامات میانماری از طریق تجویز دارو به فرزندان و خانواده آنها صدمه برسانند، به مراکز پزشکی مراجعه نکرده اند.

وی افزود: همچنین بسیاری از زنان روهینگیا معتقدند که بارداری، آنها را در مقابل حملات ارتش میانمار و مورد تجاوز قرار گرفتن توسط سربازان میانماری حفظ می کند.

مقامات بنگلادشی اعلام کرده اند که حدود 20 هزار زن باردار روهینگیا در ارودگاه های مهاجران حضور دارند و از تاریخ 25 آگوست تاکنون 600 کودک روهینگیا متولد شده اند.

بنگلادش چندین سال است که طرح عقیم سازی داوطلبانه را اجرا می کند. این کشور به عنوان پاداش به داوطلبان 28 دلار پول و چند قطعه لباس می دهد.

ماهانه 250 نفر در منطقه کاگس بازار بنگلادش از طرح عقیم سازی داوطلبانه دولت بنگلادش استفاده می کنند.

اقلیت نژادی روهینگیا در استان راخین از سال 2012 هدف حمله بوداییان تندرو قرار گرفته اند و با تشدید این حملات و پیوستن نیروهای ارتش به آنچه نسل کشی و پاکسازی نژادی مسلمانان میانماری گفته می شود، در هفته های اخیر بیش از پیش هدف این قبیل حملات قرار گرفته اند.

در دور جدیدی از حملات که از 25 اگوست (سوم شهریور) علیه مسلمانان آغاز شده، تاکنون بیش از 400 نفر کشته و دستکم 600 هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند./847/ب۱۰۲/ف

منبع: ایرنا

ارسال نظرات