۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴
کد خبر: ۵۶۲۱۳۵

گزارشی از چهاردهمین همایش بین المللی «بهار شهادت» در کربلا

چهاردهمین همایش بین المللی «بهار شهادت» با حضور اندیشمندان و علمای جهان اسلام در شهر مقدس کربلا برگزار شد.
چهاردهمین همایش بین المللی «بهار شهادت» در کربلا

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، چهاردهمین همایش بین المللی و فرهنگی «بهار شهادت» که کار خود را از عصر جمعه آغاز کرده است، با برگزاری نشست و برنامه‎های مختلف همچنان به کار خود ادامه می‎دهد.

سید علی عبود الطائی از مسؤولان دارالقرآن کریم آستان مقدس حسینی در این رابطه به خبرنگاران گفت: این همایش هر ساله با حضور اندیشمندان، علما و قاریان بین المللی قرآن در شهر مقدس کربلا برگزار می‎شود.

وی با بیان اینکه در همایش امسال قاریانی از کشورهای ایران، اندونزی و عراق حضور داشتند، افزود: أسامة الكربلائی از عراق، فضلان زين الدين از اندونزی و شیخ مهدی شجاع از آستان مقدس رضوی در چهاردهمین هایش بین المللی بهار شهادت به تلاوت قرآن پرداختند.

انطوان بارا نویسنده مسیحی در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «بهار شهادت» گفت: اگر امام حسین(ع) نبودند رشته همه ادیان الهی از هم گسسته می‎شدند. اسلام، محمدی آغاز و حسینی و زینبی ادامه پیدا کرد.

حجت الاسلامسید حسن قزوینی موسس و مدیر مرکز اسلامی آمریکا طی سخنانی گفت: حضور ما در همایش بین المللی «بهار شهادت» مصداق آیه کریمه « يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ» (ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. بی تردید گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. یقیناً خدا دانا و آگاه است.)

وی با اشاره به فعالیت‎های مرکز اسلامی خود در آمریکا، اظهار داشت: این مرکز اسلامی در شهر دیترویت در ایالات میشیگان است. بیش از 300هزار مسلمان در این کشور وجود دارند که یک سوم آنان پیرو مکتب اهل بیت (ع) هستند. مسلمانان و سایر ادیان در آمریکا به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می‎کنند.

میسر الحکیم از مسؤولان برگزاری همایش «بهار شهادت» گزارشی از فعالیت‎های عمرانی آستان‎های مقدس حسینی و عباسی ارائه کرد و گفت: آستان‎های مقدس حسینی و عباسی تنوع خدمات بسیاری دارند و در موضوعات مختلف نظیر عمرانی، فرهنگی، اندیشه‎ای و ادبی فعالیت‎های بسیاری انجام داده است. تاسیس شهر زائر در مسیر کربلا یکی از فعالیت‎های این آستان‎های مقدس است.

صحن بارگاه مطهر حضرت عباس (ع) شاهد شب شعر با حضور شاعرانی از استان‎های مختلف عراق بود. قاسم البخيت، محمد الفاطمي، علی الفتلاوی، علاء البيضانی، حسين الحبثلی، علاء العيساوی، حسن البركی و زين العابدين السعيدی تعدادی از شاعران حاضر در این شب شعر بودند.

تعدادی از علما و اندیشمندان جهان اسلام با حضور در صحن سید الاوصیاء آستان مقدس حسینی طی نشستی در حاشیه همایش بین المللی «بهار شهادت» به تبادل آرا پیرامون آخرین تحولات جهان اسلام پرداختند و بر ضرورت رشد علوم دینی تاکید کردند.

تلاوت قران از سوی سید علاء موسوی، قرائت فاتحه برای شهدای عراقی و سخنرانی حجت الاسلام سید محمد قزوینی از ایران، سید محمد کنعان از لبنان و حازم طارش الساعدی از عراق تعدادی از برنامه های این نشست بودند.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد قزوینی در این نشست به تبیین آثار فتوا در دور کردن فتنه و حمایت از وحدت ملی پرداخت و گفت: فتوا دارای نقش بسیار تاثیرگذاری در مقابله با تروریسم، خشونت، ریخته شدن خون انسان‎های بی‎گناه و فقدان امنیت اجتماعی دارد بنابراین علمای امت اسلامی باید نقش فتوا که بر گرفته و مرتبط با مبادی اسلامی است را به خوبی تبیین کنند.

وی ادامه داد: فتوای مفتی باید برگرفته از کلام خداوند متعال و سنت نبی اکرم (ص) باشد. فتواهایی که بر ضد دین و انسانیت است، استخراج شده از کتاب خداوند و سنت پیامبر اسلام (ص) نیست.

سید محمد کنعان از کشور لبنان در این نشست موضوعی تحت عنوان «فتوای جهاد و اطلاعات شرعی، منطقه ای و بین المللی» مطرح کرد.

حزم طارش الساعدی طی سخنانی گفت: اگر بخواهیم رسانه‎ها را مورد بحث و بررسی قرار دهیم به خوبی درمیابیم که آن‎ها نمایندگان قدرت‎ها هستند و از جریان‎های فکری آن‎ها حمایت می‎کنند. این قدرتها به علت اینکه از میزان تاثیرگذاری رسانه‎ها به خوبی آگاه هستند باید حکمت و برنامه خاصی برای مدیریت رسانه‎هایشان داشته باشند. رسانه‎ها می‎‎توانند با حضور در عرصه‎های مختلف نظیر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی میزان قدرت و اثرگذاری خود را به نمایش بگذارند.

وی ادامه داد: قیام امام حسین (ع) یک حرکت نظامی بود که حضرت زینب (ع) مسؤولیت رسانه‎ای ان را بر عهده گرفته بود. فلسفه این حرکت رسانه‎ای احقاق حق و اثبات هویت اسلامی بر اساس ادله قرآنی در مواجهه با استکبار فکری نشات گرفته از رسانه‎های گمراه بود.

حجت الاسلام شیخ حسن العیساوی نیز با مطرح کردن موضوعی تحت عنوان «ارزش‎های عاشورایی و نقش آن در تربیت انقلابی و اراده جهادی» بیان داشت: اراده نقش اساسی در حرکت تاریخ و تحقق آرمان‎ها، پروژه‎های اصلاحی، پیشرفت و آبادانی دارد.

در پایان این نشست جلسه پرسش و پاسخ برگزار بود و سخنرانان به دفاع از مقالات و مطالب مطرح شده پرداختند.

در بخش دیگر همایش بین المللی بهار شهادت، امور بانوان آستان مقدس عباسی نیز نشست‎های با حضور اندیشمندان جهان اسلام و اساتید حوزه‎های علمیه داخل و خارج از عراق برگزار کرد.

حجت الاسلام سید احمد صافی نماینده حضرت آیت الله سیستانی و تولیت شرعی آستان مقدس عباسی در این نشست گفت: جهاد از جهد و بذل مشتق شده است و بالاترین حالات بذل، اعطای نفس یعنی شهادت است. حفظ مقدسات از مصادیق جهاد است زیرا زندگی بدون مقدسات به معنی ذلالت است و خداوند متعال نیز هیچ گاه به ذلت انسان‎ها و مخلوقاتش راضی نیست بنابراین جهاد و دفاع از مقدسات واجب است.

وی اسلام را دین زندگی دانست و عنوان کرد: اسلام هیچ گاه به جهاد دعوت نمی‎کند مگر آنکه مصلحت بزرگی در آن نهفته به طوری که ارزشش از جان انسان بیشتر باشد.

نماینده حضرت آیت الله سیستانی ادامه داد: زن‎ها، مادر، همسر، خواهر و دختران شهدا می‎توانند باشند و حضرت زینب (س) در روز عاشورا و زنان اصحاب امام حسین (ع) را الگو قرار دهند از این رو می‎توانیم بگوییم که زنان عنصر اساسی در حمایت معنوی از فتوای جهاد کفایی در مبارزه با تروریسم داشتند.

نهی فرید از بانوان شاعر عربستانی در این نشست با قرائت شعری به مدح حضرت عباس (ع) و اهل بیت (ع) پرداخت.

اجرای تئاتر و پخش فیلمی از زندگی شهدا از دیگر برنامه‎های این نشست بود./994/ب951/ف

ارسال نظرات