شاعر آیینی باید با زبان مردم شعر بگوید
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، جلسه دیدار پیشکسوتان شعر آیینی با حضور غلامرضا سازگار و محمدعلی مجاهدی از شاعران پیشکسوت آیینی، به همت کمیته فعالیتهای جنبی در سالن یاس برگزار شد.
در ابتدای نشست، این دو پیشکسوت اشعاری در مدح امام حسین علیه السلام خواندند. سپس غلامرضا سازگار با بیان اینکه تا به حال 27 شعر برای رهبر معظم انقلاب اسلامی خوانده است، گفت: ما مداحان زیادی در کشور داریم. فعالان این حوزه باید چند ویژگی بارز از جمله اخلاق، صدای دلنشین، مدیریت و هیبتی مناسب داشته باشند تا بتوانند حق مطلب را ادا کنند.
وی افزود: ملاحسین مولوی که استاد بزرگ من در این عرصه بود، تمامی این ویژگیها را داشت و میتوانست بدون استفاده از بلندگو، صدای دلنشین خود را به گوش همه برساند.
سازگار درباره راز ماندگاری صدای یک مداح توضیح داد: یک مداح باید با زبان مردم مدح اهل بیت را بگوید و شعرهای خود را با روایتهای تاریخی وفق دهد تا مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. نکته مهمتر در مداحی این است که وقتی ما از یک مقام والا سخن میگوییم، ناخودآگاه به دلیل مقام بالای مدحشونده، شعرهای مداح اوج گرفته و رنگ و بویی معنوی به خود میگیرد.
در ادامه این نشست، محمدعلی مجاهدی با بیان اینکه نقدهای مقام معظم رهبری بر سرودههای شاعران آیینی بسیار دقیق و آموزنده است، اظهار کرد: نقد شعر باید شفاف باشد تا بتواند شعر را در حالت بهتری قرار دهد و مقام معظم رهبری نمونهای برجسته در این نحوه نقد شعر محسوب میشوند.
مجاهدی درباره «انجمن شعر محیط» بیان کرد: به عنوان شاعری که سالها در این حوزه فعالیت کردم، خود را موظف میدانم که به شعر آیینی خدمت کنم. بنابراین «انجمن شعر محیط» را تشکیل دادم که در هفته یک روز شاعران کنار یکدیگر جمع شوند و در فضایی دوستانه، درباره اشعار بحث و گفتوگو انجام شود تا از این طریق بتوانیم سطح اشعار را بالا ببریم.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی رحمة الله علیه برپا است./998/د102/ق