کتاب عدالت سیاسی راهی بازار نشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب عدالت سیاسی به کوشش سیدکاظم سیدباقری از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به انتشار رسید.
برای گشوده شدن افق های نخستین برای تحلیل و بررسی دقیقتر عدالت سیاسی از منظر اندیشه سیاسی اسلام، کوشیدیم تا در گام اول برخی از نگاهها نگرشها و دیدگاههای موجودرا بررسی کنیم. برای این امر در این مجموعه، مقالات را درشش فصلسامان داده شده است.
درفصل اولبه مفاهیم و کلیات بحث پرداختهایم. که درمقالهاول عدالت اجتماعی و مسائل آن مورد بحث قرار گرفته است. مقاله دومعدالت دارای ابعاد گوناگونی همچون عدالت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اداریبوده و حوزه های مختلف از زندگی جمعی انسان را شامل می شود.
درمقاله سوم نویسنده میکوشد تا به مفهوم کاربردی عدالت، شاخصهای اجرایی و سپس بهموانع اجرایی آن بپردازد.
درفصل دوم به عدالت و مفاهیم همسو پرداخته شده. در مقاله اول تعاملعدالت و آزادی در اندیشه سیاسی اسلام کانون توجه بوده است.
درمقاله دوم بر یکی ازمفاهیم همسوی عدالت که شورا و مشورت باشد تأکید شده است.
درفصل سوم به عدالت سیاسی در دیدگاه سیره اهلبیت علیهم السلام میپردازد که خود یکی از منابع مهم در فهم عدالت سیاسی است.
درمقاله اول این فصل عنوان پیوند سیاست و عدالت در سیره فاطمه زهرا سلام الله علیها در جست و جوی رابطه میان سیاست و عدالت از منظر فاطمه زهرا سلام الله علیها است.
مقاله دوم با عنوان عدالت خواهی و خودکامگی ستیزی در اندیشه سیاسی علی علیه السلام به عدالت در حوزه حکومتی و پیامدهای آن توجه دارد.
مقاله سوم با عنوان امام علی علیه السلام و ابعاد عدالت اجتماعی به سفارشها ودستورهای امام علی علیه السلام در طول زمامداری خود به استانداران و فرمانداران درممالک مختلف اسلامی میپردازد.
فصل چهارم به عدالت سیاسی در دیدگاه اندیشوران معاصرمیپردازد که از اهمیتبسزایی برخوردار است.
درمقاله اول با عنوان عدالت وکرامت انسانی در اندیشه امام خمینی رحمة الله علیه به رابطه میان عدالت و کرامتانسانی میپردازد.
مقاله دوم این فصلبه عدالت و آزادی دررویکرد آیتالله سیدمحمدباقر صدر میپردازد که تأملها و اندیشهورزیهایارزشمندی در این باره داشته است.
مقاله سوم به فلسفه عدالت، در اندیشه سیاسی مقام معظم رهبریمیپردازد.
فصل پنجم عدالت سیاسی و تجربه رشدنام دارد که تلاش شده تا پشتوانه نظری وارتباط استوار میان عدالت و پیشرفت را تبیین کنیم.
درمقاله اول با عنوان پیوند عدالت و پیشرفت در حوزه سیاست بر پیوند عمیق میان عدالت وپیشرفتتأکید شده.
درمقاله دوم با عنوان گفتمان عدالت سیاسی در انقلاب اسلامیبه تجربه انقلاب اسلامی برای آزمودن عدالت وتکاپو و حرکت در آن میپردازد.
فصل ششم درنگرشی تطبیقی و انتقادی، به نقد و بررسی عدالت سیاسی در دیدگاهاندیشوران غربیمیپردازد.
مقاله اول به نقد وبررسی دیدگاه ایمانوئل کانتیکی از متفکران بزرگ و تأثیرگذار مغرب زمیندرباره حکومت دینی میپردازد.
مقاله بعد به نقد و بررسی یکی از مشهورترین نظریههای عدالت در غربمیپردازد که جنبههای سیاسی- اجتماعی برجستهای دارد.
گفتنی است کتاب عدالت سیاسی با شمارگان 1000 نسخه، 510 صفحه و قیمت بیست و دو هزار تومان از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روانه بازار کتاب شده است./998/د102/ق