گسترش دانشگاههای تک جنسیتی راه بلوغ فکری بانوان/ دختران از انتخاب رشتههای مردانه پرهیز کنند
زهرا تاجیک، معاون پژوهشی جامعة الزهرا، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که زنان شرایط و ویژگی های روحی و جسمی خود را دارند که باید در امر تحصیل این ویژگی های در نظر گرفته شوند، گفت: تجربه و پژوهش ها نشان داده که میزان موفقیت بانوان در دانشگاه های تک جنسیتی و خاص خودشان در مقایسه با دانشگاه های مختلط بیشتر است.
وی افزود: بر همین اساس امروزه غرب به دنبال گسترش دانشگاه های تک جنسیتی در شهرهای مختلف بوده زیرا اندیشمندان و روانشناسان غربی به این نکته پی برده اند که جداسازی دانشجویان دختر و پسر تأثیر بیشتری در موفقیت و تحقیقات علمی آنها دارد.
معاون پژوهشی جامعة الزهرا با بیان این که اختلاط زن و مرد در تمامی جوامع اعم از جوامع اسلامی و غیر اسلامی مشکلات زیادی ایجاد کرده و امنیت و سلامت جسم و روان خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما به این نکته بی توجه هستند که باید این دید در جامعه اصلاح شود و خوشبختانه به تازگی راه اندازی دانشگاه های تک جنسیتی مانند حضرت معصومه(س) و دانشگاه پردیس قم توانسته در زمینه احداث دانشگاه های تک جنسیتی و موفقیت تحصیلی زنان و تعالی آنها نقش موثری داشته باشد.
تاجیک تاکید کرد: با وجود این که دانشگاه های تک جنسیتی در موفقیت زنان تاثیر چشمگیری داشته ولی باید میزان رشته ها در دانشگاه های تک جنسیتی افزایش یابد تا افرادی بیشتری بتوانند از مزایایی تحصیل در این دانشگاه ها برخوردار شوند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که در دانشگاه های تک جنسیتی شرایط تحصیل مطابق با نیارهای و ویژگی ها بانوان است، ادامه داد: خوشبختانه امروز امکان تحصیل غیر حضوری از طریق فضای مجازی برای بانوان برقرار شده که این موضوع خود می تواند کمک موثری به بلوغ فکری زنان باشد.
تاجیک با اشاره به این که تحصیل از طریق فضای مجازی جلوی اختلاط زن و مرد و آسیب های پس از آن را گرفته است، افزود: این امر موجب شده زنان بتوانند در کنار اداره امور خانواده به صورت همزمان تحصیل خود را در نهایت آرامش ادامه دهند.
دختران از انتخاب رشته های مردانه پرهیز کنند
وی با اشاره به این که متاسفانه امروزه در دانشگاه پذیرش در رشته های مختلف بدون توجه به جنسیت انجام می شود، تاکید کرد: بهتر است دختران جوان از تحصیل در رشته های مردانه و رشته هایی که متناسب با فیزیک روحی و جسمی آنها نیست پرهیز کنند زیرا تحصیل در این رشته ها در درازمدت موجب فرسایش روحی آنها شده و آنها را از ظرافت های زنانه دور می کند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مهم ترین رسالت زن در اجتماع رسالت مادری است، یادآور شد: تحصیل در رشته های نامتناسب با شخصیت و فیزیک جسمی زن رسالت مادری او را تحت الشعاع قرار داده و موجب می شود ظرافت های زنانه که باید در تربیت فرزند به کار گرفته شود در محیط کار از بین رفته و چنین زنی در دراز مدت دچار بحران هویت و شخصیت می شود و نخواهد توانست در زندگی کاری و تحصیلی و همچنین در زندگی خانوادگی خود انسان موفقی باشد./837/ت301/س