مروری بر کتاب شیدای روح الله، سیری در زندگانی آیت الله حاج آقا مجتبی حاج آخوند
حجت الاسلام محمد جواد مهری، مسؤول دفتر نظارت بر انتخابات، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، با اشاره به سخن ملا حسین اصفهانی، اظهار داشت: در دورانی که به فقدان ائمه معصومین علیهم السلام دچار هستیم، بیش از هر زمان دیگری به حضور و وجود کسانی که ما را به یاد خداوند می اندازند، احتیاج داریم.
حجت الاسلام مهری با توجه به مطالعه زندگی علما و نگرش در سیره علمی و عملی آن ها، عنوان داشت: یکی از روش های مفید برای تربیت نفس آدمی و فراگیری راه های دانش ورزی و کسب معنویت، مطالعه و نگرش در زندگی و سیره ائمه معصومین علیهم السلام و علما است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر ما از محضر بزرگان در گذشته محروم بوده و حسرت آن ها را داریم اما با ذکر جمیلشان، می توانیم به روح و روانمان نشاطی ببخشیم.
مسؤول دفتر نظارت بر انتخابات استان کرمانشاه، گفت: کتاب شیدای روح الله تبعیت و فرمان بری از فرمایشات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است که فرموده اند: هر کس سرگذشت و حوادث زندگی مؤمنی را بنویسد و به رشته تحریر درآورد، همانند آن است که او را زنده کرده است.
حجت الاسلام مهری با بیان اینکه حاج آخوند، بزرگمردی است که نام و یادش در دل ها زنده است، گفت: ایمان و اخلاص، توکل و دلسوختگی، از ویژگی های حاج آخوند بود که تمام علما و مدرسین حوزه علمیه، این را به خوبی باور داشتند، تحرک آفرینی و شور انگیزی در مستمعین، از خصوصیت بارز وی بود.
وی هدف از تألیف کتاب «شیدای روح الله» را به این صورت تشریح کرد و اظهار داشت: در سال 1360توفیق شرفیابی به محضر حاج آخوند را داشتم و در برخورد اول، رفتار کریمانه شان به دلم نشست و بارها در سفرهای تبلیغی و تعطیلات تابستانی، به محضرشان می رسیدم و پس از ارتحال آن فقیه بزرگ، دنبال فرصتی بودم تا شمه ایی از زندگانی و مجاهدت های آن مرحوم را برای مردم، به رشته تحریر درآورم.
مسؤول دفتر نظات بر انتخابات عنوان داشت: در این کتاب علاوه بر شرح حال خاندان حاج آخوند و خاطرات ایشان، تصویری از همه بزرگان که با این خاندان مراوده داشته اند و همچنین به گوشه ای از رهنمودها و نکات آموزنده زندگانی استادان و شاگردان این خاندان نیز اشاراتی شده است.
لازم به ذکر است این کتاب در هشت فصل تدوین شده که از فصل چهارم تا هفتم، مکاتبات، تصاویر و اسنادی تاریخی و ماندگار حاج آخوند و اجداد و والد مکرمشان و در فصل هشتم سعی شده از تمام کسانی که در این کتاب نامی از آنها برده شده، تصویری آورده شود./967/ت302/ق