حوزه علمیه باید جامعه را از سردرگمی های اعتقادی نجات دهد
حجت الاسلام رحیم محمدی ایلامی، نماینده طلاب و فضلای استان ایلام در مجمع نمایندگان حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اینکه حوزهها علمیه در برخی از موضوعات مانند فقه، کلام و اقتصاد فقاهتی به روز نیستند، اظهار کرد: در حوزههای علمیه به این مسائل رسیدگی میشود، ولی باید مسائل به صورت کاربردیتر مطرح شوند؛ بنابراین علما و استادانی که درس خارج می دهند باید مسائل روز را به صورت جدی مورد اهتمام قرار دهند.
وی ادامه داد: اقتصاد و پول موضوع بسیار مهمی است که پژوهشگران باید به آن توجه کنند است و بحث اثر تورم بر روی ارزش پول در یک جامعه و نسبت او با بحث ربا، مباحثی هستند که به آنها کم پرداخته شده است درحالیکه این مسائل در جامعه زیاد است.
نماینده طلاب و فضلای استان ایلام تصریح کرد: بحث تجارت الکترونیکی که یک مسأله به روز است، حوزه های علمیه باید به آن بپردازد و در مسأله مالیات و عوارض که به گونه های مختلف از مردم تحت عنوان حکومت اسلامی گرفته میشود و مسأله خمس که آیا مالیات همان خمس است یا نه و چه نسبتی با هم دارند، بایستی پاسخهای روشنی وجود داشته باشد.
حجتالاسلام محمدی ایلامی افزود: افراد در جامعه در برخی مواقع 40 درصد مالیات میدهند، بنابراین چون در این جامعه حکومت، حکومت دین است باید بحثهای فقهی این موارد انجام شود و مردم از حالت سردرگمی و شبهههایی که برای آنها پیش میآید نجات پیدا کنند.
عضو مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه ابراز داشت: مباحث روز در حوزه علمیه خیلی کم مطرح میشود یا اگر هم مطرح میشود، همگانی نیست در نتیجه طلبهها در برخی از مسائل سردرگم میشوند و نمیتوانند پاسخگوی مسائل باشند.
وی با اشاره به اینکه به روز بودن و همگانی بودن مسائل و موضوعات در حوزه درس خارج و سطوح عالی بسیار مهم است، ابراز داشت: مثالهایی که در کفایه و مکاسب زده میشود باید به روز شوند تا پاسخ گوی نیاز های جامعه باشند.
حجت الاسلام محمدی ایلامی با بیان اینکه حوزه بایستی کتاب محوری را سرلوحه کار خودش را قرار دهد نه ترمی محوری گفت: طلاب کتابی را که شروع به خواندن میکنند باید تا پایان آن را فرا گیرند و آن را نیمه کاره رها نکنند چون این کار معمولاً طلبه را بی سواد بار میآورد.
عضو مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه افزود: یکی از نقاط قوت حوزه های علمیه سیستم مباحثه است اگر این سنت از حوزه گرفته شود، با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد؛ بنابراین باید نظارت دقیقی روی مباحثه های طلبهها شود همچنین در جامع المقدمات آمده است، یک ساعت طرح بحث و مباحثه کردن اثرش از هزار بار تکرارکردن بیشتر است، پس باید به مباحثهها اهمیت داده شود و کنترل شوند.
وی با بیان اینکه بحث اخلاق یکی از مباحث مهم در حوزه علمیه است، ابراز داشت: حوزه باید اخلاق محور باشد و طلبه در کنار درسها باید مبانی اخلاقی را جدی بگیرد و در این زمینه رشد کند؛ بنابراین زمانی که طلاب وارد حوزه میشود تا زمانی که پخته تر میشود و حتی بعد از آن باید به آنها توجه کرد./875/ت302/س