خانواده ها از تجمل گرایی دست بردارند/تکلف و تجمل گرایی از دلایل تأخیر در ازدواج
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام تراشیون در محفل معارفی شب گذشته حرم مطهر بانوی کرامت، با بیان این که گاهی اوقات انسان ها به دنبال یک خوشبختی دنیایی سیر میکنند، اظهار داشت: برای این که انسانی سعادتمند شود لزوما این نیست که همه عوامل پیرامونی او بر وفق مرادش باشد و در یک ناز و نعمت، خوشی و تمول و وضعیت اقتصادی و روحی و روانی خوبی زندگی کند، گاهی اوقات سعادت انسان ها از دل مشکلات بیرون می آید.
وی به واژه مهم محبت و دوستی در سعادتمندی انسان اشاره نمود و با بیان این که محبت به دو صورت محبت ممدوح و محبت مذموم وجود دارد، ابراز داشت: در روایات بین شده است که «حب الدنیا راس کل خطیه» به این معنی که انسانی که دائم به دنبال دنیاست و همه تمرکز خود را بر روی مادیات و لذائذ دنیا گذاشته دچار محبت های مذموم شده است.
حجت الاسلام تراشیون محبت ممدوح را در گرو تجلی دوستی و رضایت خدا دانست و با بیان این که هر محبتی که رضایت الهی را به دنبال داشته باشد ممدوح است، اظهار داشت: خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم وقتی اهداف و فلسفه زوجیت را بیان می فرماید، مودت و رحمت را برای انسان عرضه می دارد که باید محبت و دوستی عمیقی نسبت به یکدیگر داشته باشند.
وی به فرازهایی از تجلی دوستی زن و شوهر نسبت به یکدیگر اشاره نمود و با بیان این که عشق ورزی همسران نسبت به یکدیگر پایه سلامت خانواده و جامعه است، خاطرنشان کرد: میل نوجوان به جنس مخالف، امری الهی و محبتی است که خداوند متعال در ضمیر انسان خلق نموده است؛ متاسفانه چون سن ازدواج بالا رفته، این فاصله شکل گیری میل تا ازدواج زمینه و بستر انحراف را هموار می سازد.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان اینکه هرچه جوامع انسانی بازتر، روابط خارج از چارچوب ها بیشتر می شود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا سن ازدواج را کاهش دهیم و برای مدیریت این میل خدادادی زمینه تحقق ازدواج به هنگام را فراهم سازیم؛ زیرا وقتی انسان کسی را به بدی سوق می دهد، مانند آن است که بدی را انجام میدهد.
وی ضمن انتقاد از عدم تدبیر بزرگترها در مواجهه با جوانان و نوجوانان، با تأکید بر این که باید رویه ازدواج آسان را در پیش گیریم، اظهار داشت: نشان دادن زندگیهای لاکچری و تجملاتی در رسانهها، انگیزه ازدواج جوانان را کاهش و در ادامه زندگی خانواده را با آسیبهای بسیاری روبرو میسازد.
حجت الاسلام تراشیون افزود: اگر تجملات هدف از زندگی ترسیم گردد، گناه، بیحیایی و بیحجابی در جامعه اوج خواهد گرفت و فسادها گسترش پیدا خواهد کرد؛ اگر زمینه زندگی فطری را برای نسلمان فراهم نسازیم نسلمان به سراغ زندگی غریزی و خوش گذرانیهای هوای نفس خواهد چرخید.
وی با بیان این که در فرهنگ دینی مهریه تبادل مهر و عاطفه پسر نسبت به دختر است که امروز به ابزار تنفر تبدیل شده است، اظهار داشت: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله می فرمایند، هر اندازه ایمان مردم کامل می شود، همسر دوستی آنان افزایش پیدا می کند؛ در اندیشه دینی تمام عوامل در کمک تقویت محبت زن و شوهر است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه ضمن ارائه راهکارهای عملی تقویت روابط عاطفی زن و شوهر، با بیان این که روابط عاطفی روابطی صرفا سطحی و کلامی نیست، خاطرنشان کرد: محبت بین زن و شوهر پیچیدهتر از آنی است که فکر میکنیم و تجلی درست آن نیازمند دانش و مهارت است.
وی به برخی از مصادیق محبت عمیق موثر بر افزایش روابط عاطفی بین زن و شوهر اشاره نمود و اذعان داشت: گاهی اوقات توجه زن و مرد نسبت به خوبی های یکدیگر و ابراز آن بخشی از الزامات مهارت عاطفی است که محبت را تقویت و انسان را دوست داشتنی میسازد.
حجت الاسلام تراشیون با اشاره به این که جامعه بلوغ یافته جامعه ای است که خوبی ها را ببیند و بیان کند، یادآور شد: عدم تعادل در بیان و رفتار نه تنها در خانواده بلکه در جامعه نیز دلسردی ایجاد می کند؛ نقاط ضعف را باید با تکیه بر نقاط قوت بیان نمود.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر ضمن تأکید بر اهمیت توجه به نیازهای زن و مرد نسبت به یکدیگر، نیاز به تکریم و احترام متقابل را بسیار مهم ارزیابی نمود و اظهار داشت: نتیجه حفظ حرمت زن و شوهر نسبت به یکدیگر به خود طرف بر می گردد؛ تکریم طرف مقابل زمینه ساز احترام به خود طرف است.