ملاک های بصیرت از قرآن و احادیث استخراج و به مخاطبان منتقل شود
حجت الاسلام احمد زادهوش، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در زمان ما مهمترین استفاده ای که میتوانیم در لوای پرچم امام حسین(ع) و ماه محرم ببریم این است که دیانت، اخلاق و باورهای مردم را ریشه دار تر کنیم و ابهامات و شبهات مردم را برطرف کرده و بصیرت دینی مردم را افزایش دهیم.
وی در ادامه افزود: یکی از سرمایه های بزرگی که بی بدیل و پایان ناپذیر است، فرصت محرم و بزرگداشت سرور و سالار شهیدان عالم است، اگر این سرمایه را خوب شناخته و از فرصت های آن به صورت شایسته شود، می توانیم این ذخیره الهی را حفظ کرده و با دارا بودن گنج، گرسنگی نکشیم.
حجت الاسلام زادهوش اظهار داشت: دیگران به خاطر داشتن این چنین سرمایه ای به ما غبطه می خورند و به ما طعنه می زنند که چرا با داشتن سرمایه این چنینی نمی توانیم از این سرمایه به خوبی استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: آنتوان بارا، نویسنده مسیحی کتاب«حسین (ع) در اندیشه مسیحیت» در کتاب خود می نویسد«اگر حسین از ما او بود در تمام زمین برای او منبر و پرچم می افراشتیم و مردم را با نام حسین به مسیحیت می خواندیم».
این پژوهشگر حوزوی یادآور شد: در زمان ما مهمترین استفاده ای که می توانیم در لوای پرچم امام حسین(ع) و ماه محرم ببریم این است که دیانت، اخلاق و باورهای مردم را ریشه دار تر کنیم و ابهامات و شبهات مردم را برطرف کرده و بصیرت دینی مردم را افزایش دهیم.
وی با اشاره به وظایف مبلغان در ماه محرم ادامه داد: لازم است نگاه، بینش و اطلاعات مردم را نسبت به زوایای دین به گونه ای گسترش دهیم که این رنگارنگ بازی ها و توطئه هایی که در داخل و خارج از کشور است نتواند چشم مردم را پر کند و به گمراهی بکشاند.
حجت الاسلام زادهوش تأکید کرد: یکی از موضوعاتی که در دهه اول محرم به ویژه عاشورا و تاسوعا لازم است به آن پرداخته شود، روح مقابله با بدی ها و مبارزه با مفاسد یعنی امر به معروف و نهی از منکر است که این شاخص و آموزه قرآنی در جامعه ما مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: اگر توده مردم ما با روح حماسی، ظلم ستیزی و مبارزه با منکری که در ماهیت قیام عاشورا است، آشنا شده و هیچ بدی و زشتی را تحمل نکنند و با زبان، برخورد، معاشرت و اجتماعشان در مقابل زشتی ها بایستند، دیگر شاهد منکرات و اباحی گری ها در جامعه نخواهیم بود.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان داشت: فاصله جامعه ما نقطه مطلوب بسیار است، این وظیفه بر عهده مبلغان و نهاد های تبلیغی است تا از ظرفیت ماه محرم و عاشورا استفاده کرده تا روح مبارزه با منکر و اقامه عدل و معروف را در جامعه نهادینه و فراگیر کنیم.
وی ابزار داشت: اطلاعات و عمیق از فرهنگ اسلامی موجب بصیرت در دین می شود، قشری گری، سطحی نگری و شعار زدگی و برخورد سطحی با معارف دینی مورد پسند قرآن کریم نیست و کسی که عمق معنای آموزه های دینی و معارف اسلامی را بداند به راحتی در فتنه ها دچار انحراف، لغزش و اشتباه نخواهد شد.
حجت الاسلام زادهوش خاطر نشان کرد: اگر ملاک های حقیقت و صداقت را بتوانیم از قرآن و احادیث استخراج کرده و به دست مخاطبانمان دهیم، این همان بصیرت افزایی و بصیرت بخشی است و به مخاطبان این امکان را می دهد که در فتنه ها و فراز و نشیب های سیاسی و اجتماعی می توانند دور اندیش باشند و راه خودشان را تشخیص دهند.
این پژوهشگر حوزوی یادآور شد: تبیین و تعمیق معارف اسلامی، دوری از شعار زدگی و قشری نگری موجب می شود مردم سره را از ناسره تشخیص دهند و به جای شخص محوری به حق محوری روی بیاورند.
وی تأکید کرد: جهالت مردم مهم ترین بستری است که فتنه گران از آن برای ایجاد گرد و غبار استفاده می کنند تا در این فضا بتوانند کار خود را پیش ببرند، اگر جامعه ای آگاه و دارای بینش عمیق از ارزش های خود باشند هیچ کس نمی تواند شکل مار را کشیده و به جای مار به مردم ارائه دهد.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان گفت: منبر های ما نباید به قشری گرایی و سطحی نگری دامن بزند و لازم است مبلغان در منبر های خود از نقل خواب، قصه و شعر خودداری کرده و معیارهای اسلام ناب محمدی(ص) و کلام علوی(ع) را تبیین کند./919/ت302/ع