۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۷
کد خبر: ۲۶۴۷۷۸

نگاهی به گستره تمدن اسلامی در قرون میانی

خبرگزاری رسا ـ گستره تمدن اسلامی در قرون میانی نگاشته دکتر محمد مونس عوض است که از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شده است.
گستره تمدن اسلامي در قرون مياني

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از کتابخانه مجلس شورای اسلامی، در گستره جغرافیای اسلام که بخش وسیعی از سه قاره بزرگ جهان، آسیا، آفریقا و اروپا را در برمی گرفت و مسیرهای متعدد تجارت جهانی و گذرگاه های فراوان مهاجرت علمی را نیز شامل می شد.

 

اندیشمندان مسلمان با هویتهای قومی و نژادی مختلف در تمام حوزه های علمی – نقلی و عقلی – ادبیات مکتوب فراگیری را تولید کردند و از آن رهگذر می توان تلاش علمی مسلمانان – اعم از عرب و مستعرب، فارس و ترک – را ارزیابی کرد. ویژگی بارز این ادبیات علمی، هم سویی آن با عقل بشری و نشان دادن اهمیت انسان در نظام خلقت و به عبارتی دیگر سرشت عقل گرایی و انسان گرایی مکتوبات علمی مسلمانان است.

 

راز شکوفایی و تعالی فرهنگ در تمدن اسلامی این بود که فرهنگی جامع الاطراف و مختلف الابعاد بر مردم عرضه شد و آنان نهایت همت خود را در گسترش آن معطوف داشتند، چه آنکه فرهنگ یک بعدی و یک سویی هیچ گونه تضمینی برای بقای خود ندارد تا چه رسد به اینکه بتوان از آن به عنوان پشتوانه ای برای تحول و تکامل علم و مدنیت بهره برداری کرد.

 

این کتاب تألیف دکتر محمد مونس عوض با ترجمه دکتر عبدالله ناصری طاهری و سمیه سادات طباطبایی با مقدمه ای از استاد دکتر مهدی محقق در سال 93از سوی انتشارات اطلاعات و در 460 صفحه منتشر شده است./907/د102/ق

ارسال نظرات