۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۹
کد خبر: ۱۶۴۱۵۴
کارشناس حوزوی مطرح کرد؛

شباهت‌های وهابیان با خوارج

خبرگزاری رسا_کارشناس حوزوی مسائل تاریخی گفت: وهابیان در اوایل پیدایششان در دو و سه مورد با سایر مسلمانان اختلاف داشتند اما الآن به شانزده مورد رسیده است و هر کس در این موارد با آن‌ها مخالفت کند و بر خلاف روش آن‌ها عمل کند را کافر می‌دانند،
نشست تخصصي مقايسه تطبيقي سلفيه و وهابيت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مهدی پیشوایی، کارشناس مسائل تاریخی در برنامه  پرسمان که از رادیو معارف پخش می‌شد، در پاسخ به پرسش «آیا وهابیان موحد هستند و مثل خوارج عمل می‌کنند؟» گفت: هرچه در مورد خوارج صدق کند در مورد وهابیان نیز صادق است، خوارج آن زمان مسلمان بودند ولی فقط خودشان را مسلمان می‌دانستند و بقیه را کافر می‌شمردند.

وی ادامه داد: یکی از عقاید اصلی خوارج این بود، که هر گناه کبیره‌ای منجر به کفر می‌شود و امام علی(ع) را به همین دلیل کافر می‌دانستند و به همین دلیل ایشان را به شهادت رساندند، آن حضرت حکمیت با معاویه را پذیرفته بود و از دید آن‌ها این منجر به کفر می‌شد، اصل وهابیان از اهل سنت است و همه حنبلی و مسلمانند ولی بسیار افراطی هستند.

حجت‌الاسلام پیشوایی ابراز داشت: وهابیان در اوایل پیدایششان در دو و سه مورد با سایر مسلمانان اختلاف داشتند اما الآن به شانزده مورد رسیده است و هر کس در این موارد با آن‌ها مخالفت کند و بر خلاف روش آن‌ها عمل کند را کافر می‌دانند، برای مثال  بقعه و بارگاه ساختن بر فراز قبر، نماز خواندن کنار قبر و بوسیدن آن را شرک می‌دانند.

حجت الاسلام پیشوایی در پاسخ به پرسش« آیا پیامبر اکرم (ص) نیز در جنگ‌ها آب را بر روی کفار می‌بستند؟» گفت: آب بستن بر روی دشمن یک رویه رایج و مرسومی نبوده، اما در تاریخ مسلمانان و اعراب این اتفاق افتاده است، در مورد پیامبر اکرم (ص) چنین اتفاقی نیفتاده و آن حضرت هرگز آب را بر روی کفار نبسته است و در کل رسول اکرم (ص) از شیوه های غیر اخلاقی و غیر انسانی استفاده نمی‌کردند.

این کارشناس حوزوی ابراز داشت: در همه کتاب‌های تاریخ اسلام آمده رسول خدا (ص) پیش از جنگ به سربازان اسلام می‌فرمود «درخت‌های دشمن را قطع نکنید، زنان و مردان پیر را نکشید، آب آن‌ها را مسموم نکنید» جنگ‌هایی که ایشان انجام می‌دادند جنگ‌های جوانمردانه بود، البته از حیله‌های جنگی استفاده می‌کردند.

وی افزود: درباره بستن آب، دو مورد در زمان ایشان در تاریخ آمده است، یکی در جنگ بدر، که در برخی کتاب‌ها آمده بنا به پیشنهاد بعضی از یاران ایشان، حضرت قبل از اینکه با سپاه مشرکین روبرو شود، چاه آبی که در آن منطقه بوده را پر کرده است این مطلب در سیره ابن هشام آمده ولی سند معتبری ندارد، مورد دیگر در جنگ خیبر است، و این جنگ بسیار نابرابر بوده است.

حجت الاسلام پیشوایی اظهار داشت: چون یهودیان قلعه‌های بسیار محکمی داشتند و مسلمانان نمی‌توانستند داخل آن قلعه‌ها شوند، رسول خدا (ص) برای تضعیف روحیه دشمن دستور دادند موقتاً آب را ببندند و این تأثیری از نظر تشنگی بر آن‌ها نداشت.

این کارشناس رادیویی در پاسخ به پرسش «دشمنان برای آب بستن روی امام حسین (ع) دلایلی دارند، آیا این دلایل صحت دارد؟» گفت: دشمنان در مورد آب بستن به روی امام حسین(ع) بهانه‌ای آوردند که از دروغ‌های بزرگ تاریخ است، اینکه گفته‌اند این تلافی بستن آب به روی عثمان است صحت ندارد، چون معاویه بر سر زبان‌ها انداخت و گفت کسانی که عثمان را کشتند از یاران حضرت علی (ع) بودند.

وی در پایان بیان داشت: بنی‌امیه گفتند زمانی که خانه عثمان را محاصره کرده بودند آب را به روی عثمان بستند و به تلافی این کار آن‌ها، یزید و دیگران آب را بر روی امام حسین (ع) بست، در صورتی که امام علی (ع) در مرگ عثمان بی‌گناه‌ترین فرد بود و ایشان تلاش وسیعی کرد تا این اختلاف را حل کند و حتی زمانی که فهمید آب را به روی او بستند  چند مشک آب برای او فرستاد. /9194/پ202/ن  

ارسال نظرات